Sesiunea de toamnă a societății de Istorie a Medicinei şi Farmaciei Roman

Dimensiune text

Personalităţi de renume din medicina şi farmacia romaşcană s-au întâlnit joi, la Muzeul de Istorie, la sesiunea de toamnă a Societăţii de Istorie a Medicinei şi Farmaciei din Roman.

Zeci de medici romaşcani, dar şi invitaţi speciali din alte localităţi, au participat joi, 29 octombrie, începând cu ora 13, la Muzeul de Istorie din Roman, la sesiunea de toamnă a Societăţii de Istorie a Medicinei şi Farmaciei din Roman. Printre invitaţii speciali s-a numărat şi primarul municipiului Roman, Laurenţiu Dan Leoreanu.

„Astăzi avem sesiunea de toamnă a Societăţii de Istorie a Medicinei şi Farmaciei din Roman. Societatea noastră face parte din Societatea de Istorie a Medicinei şi Farmaciei din România, de la Bucureşti, şi noi avem două sesiuni pe an, una de toamnă şi una de primăvară. În sesiunea de toamnă avem câţiva invitaţi mai deosebiţi. Printre ei se numără nepotul domnului doctor Moise Enescu, inginerul Radu Enescu, de la Bacău, fiindcă anul acesta se împlinesc 100 de ani de când doctorul Enescu a fost numit medic şef al judeţului Roman. Îl mai avem pe domnul profesor Radu Cozărescu, fiul domnului doctor Epifanie Cozărescu, care va prezenta o lucrare ştiinţifică. Vor mai prezenta lucrări domnul doctor Dan Arvătescu şi doamna doctor Livia Bratu”, a precizat medicul pediatru Ioan Chereji, preşedintele acestei societăţi.

istorie 02Ca o surpriză pentru participanţi, doctoriţa Larisa Şuster a lansat două cărţi cu această ocazie. „Am scris două cărţi, dar mai aveam şi texte scrise în anii din urmă, pe care le ţineam păstrate în sertar şi le-am scos la suprafaţă acum. Este vorba despre cărţi cu urături personalizate. În prima, care se numeşte chiar «Urături personalizate», este vorba şi despre soţul meu, despre perioada în care am fost noi împreună, 1969 – 2001, şi a doua carte, numită «Urări şi urături personalizate», este cu date recente, despre colegi, prieteni”, a spus autoarea celor două cărţi.

Primarul Laurenţiu Dan Leoreanu a dorit să îi salute pe participanţi şi să îi felicite pentru toată munca pe care au depus-o, de-a lungul anilor, pentru sănătatea romaşcanilor.

„Eu nu pot decât să vă salut şi să mă bucur că pot participa la o activitate legată de sistemul medical. La întâlnirea pe care am avut-o săptămâna aceasta la Spitalul Municipal, am avut o discuţie cu domnul doctor Dan Arvătescu, legată şi de acest medic, Moise Enescu, care, în vremea lui, a jucat un rol important şi, pentru foarte mulţi ani, s-a ocupat de igiena şi de sănătatea publică din municipiul Roman şi din zonele afiliate. Este un moment bun de aducere aminte şi, iată, coroborat şi cu alte lucruri, legate de viaţa farmaceutică, de împlinirea a 55 de ani de când s-a format această societate, sunt lucruri care punctează, într-o activitate frumoasă, astfel de repere care ţin de comunitatea romaşcană, cu accent pe viaţa medicală. Vă felicit şi vă urez mult succes şi colaborări cât mai bune”, a fost mesajul transmis de primarul Romanului.COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Vasile 5 ani

    Este un moment bun de aducere aminte, de cei care au trimis doctorii in afara ţării şi au închis spitalele din România!

  • felicitari