Prima paginăActualitateNeamt

Service-urile auto nu dau garanții pentru lucrări

Dimensiune text

Comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Neamţ au verificat activitatea service-urilor auto. Acțiunea, efectuată în colaborare cu reprezentanţii Registrului Auto Român (RAR), a vizat 24 de unităţi din judeţul Neamţ.

În urma controlului din aprilie, a fost descoperit un operator care nu deţinea autorizaţia RAR pentru activitatea de service pe care o efectua, un operator care efectua lucrări de reparaţii auto şi nu avea autorizaţia RAR vizată pentru anul în curs, iar un alt operator efectua activităţi de reparare a sistemului de frânare fără a fi autorizat pentru această activitate şi fără a deţine stand pentru verificarea eficacităţii sistemului de frânare.

S-au identificat şi patru cazuri în care operatorii economici nu acordau termene de garanţie pentru serviciile prestate sau pentru piesele utilizate: fie în lista cu tarifele practicate nu erau înscrise informaţii privind termenele de realizare şi garanţiile acordate, fie în certificatele de garanţie a pieselor de schimb nu se preciza durata medie de utilizare, nici durata garanţiei legale de conformitate, fie pe comanda de reparaţii nu se menţiona care este perioada de garanţie pentru piesele montate în service.

„Pentru abaterile de la prevederile legale constatate, la 14 operatori au fost aplicate cinci amenzi contravenţionale, în valoare de 15.000 lei, şi 12 avertismente”, a declarat Natalia Hruşcă, comisar şef adjunct al CJPC Neamţ.

COMENTARII

WORDPRESS: 0