Sentinţă record: 19 ani de închisoare pentru un tânăr din Cordun, pentru trafic de minori şi viol

Sentinţă record: 19 ani de închisoare pentru un tânăr din Cordun, pentru trafic de minori şi viol

Atenție cui vreți să dați o mână de ajutor
Mită ca pe vremea comuniştilor: bani, băutură şi cafea
A ajuns la închisoare după ce a furat timp de șase luni dintr-o hală

 

justitie judecatorUn tânăr de 22 de ani, din Cordun, a fost condamnat de Tribunalul Iaşi la o pedeapsă record, de 19 ani şi 2 luni de închisoare, într-un dosar în care a fost cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi viol. În fapt, acesta ar fi acţionat cu încă patru persoane, toţi primind pedepse care totalizează 97 de ani de închisoare cu executare. Fetele care au avut de suferit de pe urma acestora aveau vârsta cuprinsă între 14 şi 15 ani. Instanţa a dispus şi acordarea unor despăgubiri de aproape 100.000 de euro pentru victime. În plus, probele biologice ale acestora au fost înregistrate în sistemul naţional.

Închis la Penitenciarul Bacău

Luni, 3 octombrie, poliţiştii romaşcani au pus în executare mandatul emis pe numele lui Ionuţ Petru Bodros, acesta fiind reţinut şi escortat la Penitenciarul Bacău, în vederea încarcerării.

„În fapt, acesta, împreună cu ceilalţi coinculpaţi din cauză, au constituit un grup infracţional organizat, care a acţionat în mod coordonat, în scopul identificării, racolării, transportării şi determinării prin acte de violenţe sau inducere în eroare a unor victime minore, provenind din familii extrem de sărace, să întreţină raporturi sexuale cu ei şi cu diferiţi clienţi, în beneficiul inculpaţilor”, spun reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Neamţ.

Pedepse care totalizează 97 de ani de închisoare

Sentinţă a fost dată în ianuarie 2016, dar grupul infracţional din care făcea parte şi tânărul din Cordun a fost destructurat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) la finele lui octombrie 2014. Ionuţ Petru Bodros nu a fost singurul trimis în judecată în acest dosar, ci acesta ar fi acţionat împreună cu Romeo Gabriel N., Fănică Tiberiu R., Constantin Daniel L. şi Paul C. Pe 29 ianuarie, Tribunalul Iaşi s-a pronunţat, în sentinţă cei cinci adunând pedepse care totalizează 97 de ani de închisoare cu executare. În fapt, soluţia – pe scurt – publicată de Tribunalul Iaşi numără câteva pagini.

Romeo Gabriel, 23 ani şi 2 luni de închisoare

În ianuarie, Tribunalul Iaşi a dispus ca Romeo Gabriel, aflat la acea vreme în Penitenciarul Iaşi, la pedeapsa principală de 3 ani şi 6 luni închisoare pentru constituirea unui grup infracţional organizat, plus 6 ani de închisoare pentru viol, 6 ani pentru trafic de minori, 3 ani şi 6 luni pentru lipsire de libertate în mod ilegal, ceea ce a dus la aplicarea unei pedepse principale, cea mai grea, de 7 ani şi 6 luni de închisoare, sporită cu 15 ani şi 8 luni închisoare, pedeapsa principală finală fiind de 23 ani şi 2 luni închisoare. Din aceasta s-a dispus scăderea din durata pedepsei principale a închisorii preioada de reţinere şi a arestului preventiv.

Fănică Tiberiu, 17 ani şi 8 luni închisoare

Fănică Tiberiu a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de viol, neexistând probe care să demonstreze infracţiunea. În schimb, bărbatul a fost condamnat la 3 ani şi şase luni pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi 6 ani de închisoare pentru trafic de minori, 3 ani şi 6 luni pentru lipsire de libertate în mod ilegal, aplicând inculpatului pedeapsa principală cea mai grea, de 6 ani şi 6 luni luni închisoare, sporită cu 11 ani şi 2 luni închisoare, pedeapsa principală finală fiind de 17 ani şi 8 luni închisoare. Acesta a rămas arestat la acea dată, iar din sentinţa finală urmează să i se reducă perioada petrecută în arestul preventiv.

Constantin Daniel, 16 ani şi 10 luni închisoare

Constantin Daniel a fost condamnat pentru constituire a unui grup infracţional organizat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, pentru trafic de minori la 6 ani de închisoare, pentru viol – la 5 ani de închisoare, aplicându-i acestuia pedeapsa principală cea mai grea –  de 8 ani închisoare, sporită cu 8 ani şi 10 luni închisoare, pedeapsa principală finală fiind de 16 ani şi 10 luni închisoare. Și

Paul, 14 ani şi 10 luni închisoare

Paul a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori, însă a fost condamnat pentru constituirea unui grup infracţional organizat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, pentru viol la 10 ani de închisoare şi pentru lipsire de libertate în mod ilegal – la 5 ani şi 6 luni de închisoare. Astfel, instanţa a decis să îi aplice, la acea vreme, inculpatului pedeapsa principală cea mai grea de 10   ani de închisoare, sporită cu 4 ani şi 10 luni închisoare, pedeapsa principală finală fiind de 14 ani şi 10 luni închisoare.

Petru Ionuţ Bodros, 19 ani şi 2 luni închisoare

Petru Ionuţ Bodros a fost condamnat pentru constituirea unui grup infracţional organizat la 4 ani şi 6 luni închisoare, pentru trafic de minori la 5 ani închisoare, pentru viol – la 10 ani de închisoare, aplicând inculpatului pedeapsa principală cea mai grea de 10 ani închisoare, sporită cu 9 ani şi 2 (două) luni închisoare, pedeapsa principală finală fiind de 19 ani şi 2 luni de închisoare.

Probe biologice stocate pe viaţă şi despăgubiri pentru victime

Pentru fiecare dintre cei mai sus, instanţa a dispus prelevarea de probe biologice în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare (SNDGJ), ele fiind utilizate pentru obţinerea şi stocarea în SNDGJ a profilului genetic.

Tot instanţa a decis, la începutul anului, să ia de la Romeo, Constantin Daniel, Fănică şi Petru Ionuţ Bodros suma de câte 75 de lei obţinuţi prin traficarea unei minore de 15 ani (6 clienţi a câte 50 lei). De la Romeo, Fănică, Constantin, Petru şi Paul s-a dispus confiscarea sumei de câte 40 de lei obţinuţi pentru traficarea unei minore de 16 ani (4 clienţi a câte 50 lei). Inculpaţii au rămas şi fără telefoanele mobile. Mai mult, victimele vor fi anunţate cu privire la momentul eliberării inculpaţilor din închisoare.

Pentru tânăra de 15 ani, inculpaţii Romeo, Fănică, Constantin şi Petru au fost obligaţi să plătească despăgubiri de 24.000 de euro cu titlu de daune morale. Pentru tânăra de 16 ani, s-au stabilit daune morale de 20.000 de euro pe care trebuie să le achite Romeo, Fănică şi Constantin, cu precizarea că Romeo şi Constantin vor contribui cu 6.600 de euro, iar Petru şi Fănică cu câte 3.400 de euro (ultimul fiind achitat pentru infracţiunea de viol). Pentru o altă tânără, de 14 ani, instanţa a dispus să-i fie plătită suma de 12.000 euro cu titlu de daune morale, de către inculpaţii Romeo, Fănică şi Paul, cu precizarea că, Romeo va contribui cu suma de 3.000 euro, Fănică – cu suma de 6.000 euro, iar Paul – cu suma de 3.000 euro. O altă tânără a primit din partea instanţei despăgubiri tot de 12.000 de euro, cu aceleaşi sume precizate anterior.

O sumă de 25.000 de euro a primit-o ca despăgubiri o tânără de 15 ani, de la Romeo, Fănică, Constantin, Paul şi Petru, cea mai mare sumă – 10.000 de euro urmând să o achite Constantin. Romeo mai are să-i achite unei alte minore, tot de 15 ani, 10.000 de euro.

 

 

 

 

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!