Sensul giratoriu se amână iar

Sensul giratoriu se amână iar

Sensul giratoriu de la Dedeman se face anul acesta
Licitaţia pentru sensul giratoriu de la Dedeman este gata, începe lucrarea
Sensul giratoriu de la Dedeman, gata în noiembrie

 

sens-giratoriu-zona-dedemanNici nu mai este timp, dar nici bani nu sunt, pentru ca anul acesta să se mai demareze construcția sensului giratoriu de la Dedeman. Pe tot parcursul acestui an s-au emis mai multe hotărâri de Consiliu Local prin care se preluau, sub formă de donație, terenurile necesare pentru construcție, însă în toamnă Primăria Roman a obținut aviz favorabil să acceseze bani guvernamentali și să nu cheltuiască din bugetul local.

Însă și acest aviz a venit cu condiția ca toate terenurile să fie în proprietatea Primăriei Roman, ceea ce a necesitat cumpărarea de la Cordun a unui teren, chiar dacă vorbim de două unități administrative ale statului. Primarul Laurențiu Leoreanu spune că investiția se va demara în primăvara anului viitor.

„Nu mai este timp pentru a face în acest an lucrare. Ministerul Dezvoltării nu aprobă finanțarea de investiții pe terenul proprietate a mai multor unități administrative. Astfel, am aprobat cumpărarea a 200 metri pătrați de teren, parte a investiției, Cordunul a aprobat de asemenea acest lucru și, în aceste zile, vom semna actele, după care le vom trimite la Minister. Oricum, banii nu se alocau anul acesta. Important este că avizul de finanțare există, condiția era să deținem noi în proprietate toate terenurile, ceea ce s-a reușit acum”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

Acesta a recunoscut că o variantă era aceea ca lucrările să fie demarate „în orb”, iar firmei care a câștigat licitația – Occidental Construct – să îi fie decontate sumele anul viitor, lucru care s-a mai făcut în Roman și cu alte ocazii, dar acum astfel de „jonglerii” pot fi considerate abuzuri și nimeni nu mai riscă, deși totul ar fi legal și justificat din punct de vedere al oportunității.

„Puteam începe pe banii noștri lucrarea, dar am decis să nu facem așa. Anul trecut ne-am asumat multe riscuri, însă acum legea este strânsă foarte mult. În anii anteriori mergeam forțat cu 7-10 șantiere deodată, de-aia și Romanul a avut o dezvoltare așa de rapidă, dar nimeni nu vrea să mai riște”, a precizat primarul Laurențiu Leoreanu.

Acesta spune că pe fostele investiții nu sunt probleme deoarece și la nivel de municipiu s-a dus totul la extrem și obiectivele s-au contractat prin licitații publice, chiar dacă unele puteau fi date prin încredințare directă.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!