Prima paginăActualitate

Sensul giratoriu Poarta Nord, gata în circa o lună

Sensul giratoriu Poarta Nord, gata în circa o lună

Dimensiune text

Mai multe cămine descoperite în zona în care se desfășoară lucrările de construire a sensului giratoriu Poarta Nord au produs ceva disconfort pe șantierul firmei care se ocupă de realizarea acestui obiectiv. Autoritățile spun, însă, că problemele identificate au fost rezolvate și din această săptămână lucrurile au intrat pe un făgaș normal.

”Lucrările de realizare a sensului giratoriu Poarta Nord au reintrat în linie dreaptă, constructorul estimând ca investiţia să fie gata în aproximativ o lună. În ultima perioadă, lucrările de realizare a obiectivului au fost îngreunate de descoperirea a trei cămine de utilităţi, unul ce trebuia mutat pe amplasamentul societăţii Petrom şi două ce se află în carosabil şi trebuiau consolidate pentru a rezista traficului greu. Pentru aceste situaţii s-au găsit soluţii tehnice şi s-au primit avizele necesare, astfel încât, încă de luni, 3 iulie, lucrările au fost reluate în ritm normal”, anunță reprezentanții Primăriei municipiului Roman.
Diametrul exterior al sensului va fi de 48 de metri, iar lăţimea celor două benzi de circulaţie din giraţie va fi de 4,70 metri, respectiv 5,50 metri. Insula centrală a giraţiei va avea diametrul de 22,60 metri şi o înălţime de 0,90 – 1,30 metri.

De realizarea lucrării se ocupă societatea Occidental Construct și mare parte din bani provin din Programul Național de Dezvoltare, bani guvernamentali. Pe lângă construcția în sine, în acest sens de girație va fi amplasată și o statuie, a domnitorului Alexandru cel Bun, ce va fi realizată din banii primiți sub formă de donație de municipalitate.

COMENTARII

WORDPRESS: 0