Sensul giratoriu de la Dedeman aşteaptă ajutor guvernamental

Sensul giratoriu de la Dedeman aşteaptă ajutor guvernamental

Se amenajează noul cimitir din cartierul Nicolae Bălcescu
Parcare modernă și stații de autobuz acoperite în comuna Bahna
Baze sportive din fonduri proprii la Budești și Făurei

 

dedeman sens giratoriuEstimat a costa circa un milion de lei, sensul giratoriu de la Dedeman are proiectul gata şi este finalizată şi licitaţia – câştigată de societatea romaşcană Occidental Construct, însă autorităţile locale mai stau pe loc, în speranţa că pot atrage bani din altă sursă decât bugetul local pentru realizarea lui.

Toate demersurile pentru realizarea sensului giratoriu au început în această primăvară, fiind achiziţionate şi terenurile de la persoanele fizice şi juridice din zonă şi obţinându-se inclusiv avizele necesare de la Compania Naţională de Drumuri. Totuşi, autorităţile spun că, dat fiind faptul că sensul giratoriu va deservi şi ocolitoarea ce face legătura dintre podul spre Gâdinţi şi până la ieşirea pe strada Plopilor în intersecţia de la Dedeman, se speră la accesarea de fonduri din partea statului. Astfel, Primăria Roman a înaintat proiectul pentru accesarea Ordonanţei 28, acolo unde Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice poate veni cu un sprijin semnificativ. De altfel, pe această Ordonanţă s-a obţinut şi finanţarea pentru finalizarea ocolitoarei pod Gâdinţi – Plopilor, ultimul tronson, de aproape 7,5 kilometri, fiind finalizat în luna mai a acestui an.

Sfârşitul acestei luni va veni şi cu o rectificare de buget, iar administraţia locală romaşcană va afla dacă şi Guvernul va putea sprijini această investiţie, ce are un impact inclusiv naţional, reducând şi pericolul accidentelor. În sensul în care proiectul va fi respins, autorităţile sunt pregătite să preia greutatea finanţării, sensul giratoriu fiind aşteptat de mai bine de doi ani şi tot amânat, din diferite motive.

Lucrările sunt estimate a dura maximum două luni, pentru că vorbim de un sens giratoriu situat pe E85, una dintre cele mai circulate artere din ţară.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!