Prima paginăSocial

Sens unic pe Fundătura Doctor Felix

Sens unic pe Fundătura Doctor Felix

Dimensiune text

 

 

Comisia de circulație de la nivelul municipiului Roman s-a întrunit săptămâna trecută, când s-au stabilit câteva modificări asupra traficului din oraș, în vederea fluidizării acestuia. Una dintre propunerile agreate de specialiști a fost introducerea sensului unic pe Fundătura Doctor Felix. Alte propuneri de „întrerupere” a marcajului pentru acces stânga- dreapta pe linia continuă au fost refuzate.

„Una dintre decizii a fost aceea de a se institui un sens unic pe Fundătura Doctor Felix, dinspre strada Oituz spre strada Dobrogeanu Gherea. Au primit aviz negativ solicitări de montare de denivelări pe străzile reabilitate. Până la finalizarea lucrărilor de la fostul IMR, s-au avizat negativ toate solicitările de a remarca zona aceea de pe E85, între autogară și trecerea de cale ferată, tocmai pentru a vedea, din punct de vedere al circulației, impactul pe care îl va avea noua construcție de la IMR. A fost o solicitare a celorlalte firme de pe E85. În momentul în care s-a realizat marcajul rutier, avizul Poliției naționale a fost acela de a evita, pe cât posibil, blocarea posibilității de a vira peste linia de mijloc, pentru a nu bloca traficul și a fi cât mai fluid. Din momentul în care se va realiza acel sens de girație pe strada Mihai Viteazu, poate reprezenta o opțiune pentru cei care doresc să treacă dintr-o parte în alta. Sensul giratoriu trebuie să se realizeze până în luna octombrie, când va fi dat în folosință respectivul imobil”, a declarat primarul Lucian Micu.

Din comisia pentru circulație din Municipiul Roman fac parte următorii: președinte – Iulian Sebastian Negru (arhitect), vicepreședinte – Costel Enache (Direcția de Servicii Edilitare), secretar – Bogdănel-Ionel Dănăilă (Serviciu Administrare Parcări și Semnalizare Rutieră), membri: Dan Felician Ioniță (Director Tehnic), Cristian-Dănuț Malei (Direcția Poliția Locală Roman), Valentin Băetanu (comisar șef Poliția Municipală Roman), Nicolae Bogdan Curcudel – consilier local, Daniel-Laurențiu Vasiliu – consilier local și Leonard Achiriloaei – consilier local. Principalele atribuții ale comisiei sunt elaborarea de propuneri privind reglementarea circulației (restricții de tonaj, viteză, sensuri unice, instalarea, aplicarea și întreținerea mijloacelor de semnalizare rutieră și a echipamentelor destinate siguranței circulației, programe sau intervale orare pe timpul nopții în care oprirea sau staționarea este permisă pentru distribuirea mărfurilor etc) și elaborarea de propuneri privind crearea de noi căi de circulație, parcări etc.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • wsece 2 ani

    TRECEREA DE CALE FERATA SPRE CARTIER DANUBIANA ESTE IN ATENTIA COMISIEI ?????????