Prima paginăPolitica

Senatorul PSD Dan Manoliu: „Ne pasă şi ne ţinem de cuvânt!”

Senatorul PSD Dan Manoliu: „Ne pasă şi ne ţinem de cuvânt!”

Dimensiune text

 

 

Unul dintre punctele principale ale programului PSD este cel referitor la dezvoltarea şi modernizarea unităţilor administrativ-teritoriale.

Prin programele PNDL şi PNDR, guvernarea PSD a finanţat numeroase proiecte prin care satele au fost modernizate. S-a finanţat modernizarea a mii de kilometri de drumuri, s-au reabilitat şi s-au construit şcoli, grădiniţe, cămine culturale, terenuri de sport etc. Nu au fost neglijate nici sistemele de apă şi canalizare.

În ciuda numeroaselor acuze aduse de opoziţie la adresa guvernului, cu toate încercările de destabilizare a actualei puteri, numeroase piedici şi întârzieri în luarea unor decizii importante şi opoziţia preşedintelui, guvernanţii respectă programul de guvernare.

În acest sens este de salutat hotărârea Executivului prin care este stabilit cadrul general privind regimul juridic al contractelor de concesiune a serviciului de utilităţi publice de distribuţie a gazelor naturale.

Este o altă oportunitate în dezvoltarea satelor şi în asigurarea unor condiţii decente de viaţă, conform mileniului III. Planul Naţional de Dezvoltare a reţelelor de distribuţie gaze naturale este aşa cum am spus încă o măsură din Programul de Guvernare care devine realitate.

Rămâne o datorie a administraţiilor publice locale interesate să înceapă depunerea de proiecte pentru înfiinţarea sau extinderea reţelelor de gaze naturale în localităţile pe care le administrează.

Iată că guvernarea PSD arată încă odată că este caracterizată de fapte nu de vorbe.

Angajamentul nostru privind aducerea satului românesc în Europa este îndeplinit pas cu pas. Înfiinţarea şi extinderea reţelelor de distribuţie a gazului metan are dublu impact:

a) asigurarea unor condiţii de trai europene pentru locuitorii din zona rurală prin facilitarea în gospodării a apei, canalizării şi gazului metan şi drumuri asfaltate de acces la aceste locaţii;

b) contracararea crizei de lemne de foc care se face simţită în momentul actual când este înregistrat un deficit de aproape un milion de metri cub de lemn şi implicit protecţia mediului prin diminuarea activităţilor de tăiere a masei lemnoase.

Demonstrând că are viziune actuala guvernare a ţinut cont de descoperirea unor mari zăcăminte de gaze naturale pe platforma Mării Negre, în arealul românesc.

Sunt acţiuni şi măsuri care arată clar că PSD-ului îi pasă de oameni, de condiţiile în care trăiesc şi justifică încrederea dată prin vot. Faptul că respectăm ce am promis este un argument în plus pentru români să ne acorde votul în continuare, în alegerile europarlamentare pentru ca prin reprezentanţii noştri trimişi în Parlamentul European să asigurăm României locul meritat în Europa.

Dumnezeu să ne ajute pe noi şi România!

Dan Manoliu,
Senator PSD de Neamț

Declaraţie politică susținută în cadrul ședinței Senatului din data de 10 aprilie 2018

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0