Prima paginăPolitica

Senatorul PSD Dan Manoliu: „Moldova vrea! Moldova va avea!”

Senatorul PSD Dan Manoliu: „Moldova vrea! Moldova va avea!”

Dimensiune text

 

 

Dragi nemțeni, Camera Deputaților a votat aprobarea proiectului de construire a Autostrăzii Unirii, Ungheni – Iași – Târgu Mureș.

Prin votul dat la Cameră, alături de cel din comisia de specialitate a Senatului, din care fac parte, Parlamentul României a răspuns pozitiv la dorința românilor de unitate și dezvoltare, prin crearea acestei punți de legătura între provinciile sale istorice: Basarabia, Moldova și Ardealul.

Sunt foarte bucuros să observ că după ce am reușit ca în Comisia de Transporturi din Senatul României, alături de singurul meu coleg moldovean, respectiv senatorul din Iași domnul Toma Vasile, legea de construire a autostrăzii noastre, a moldovenilor, să primească aviz pozitiv, acum și Camera Deputaților a luat aceeași decizie.

Faptul că acest mare proiect de infrastructură se va realiza va duce în prima fază la crearea a multe locuri de muncă și la o creștere a tuturor sectoarelor economice adiacente, furnizoare de materii prime și servicii conexe activității de construire a autostrăzii.

În al doilea rând, faptul că autostrada va trece prin județul Neamț, județul nostru drag, înseamnă că nemțenii vor avea o legătură facilă și directă cu Ardealul și Basarabia, premisă a dezvoltării unor puternice legături economice și turistice.

Neamțul va putea fi vizitat de un număr mult mai mare de turiști, turismul reprezentând una din cele mai importante axe de dezvoltare în care Consiliul Județean a hotărât să investească în ultimii ani, va putea avea conexiuni economice mult mai profitabile cu restul țării și să beneficieze în același timp de mai multe investiții atât străine, cât și românești.

În încheiere, vreau să vă spun că mă simt fericit și foarte satisfăcut de deznodământul legii pentru care, ca reprezentant al Neamțului în Senatul României, am depus tot efortul posibil pentru a obține avizul pozitiv al comisiei senatoriale de specialitate din care fac parte, iar ca Nemțean nu pot decât să mă bucur și să sper în găsirea celei mai bune și rapide soluții pentru construirea Autostrăzii Unirii Ungheni – Iași – Tg. Mureș.

Dan Manoliu,
Senator PSD de Neamț

Comunicat de presă

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Doru Mihaescu 2 ani

    Deocamdata, in anul aniversarii unui secol de la implinirea idealului Romaniei Intregite, redevenit, din pacate, intre timp, din nou un ideal, Moldova are 0 km de autostrada din cei circa 700 pe care si-i impart in mod aproximativ egal celelalte doua mari provincii romanesti. Este adevarat ca Moldova, injumatatita de sovietici in 1940 si 1944 , cu cele mai multe judete (opt) omise de la reinfiintare in 1968, iar acum fara niciun reprezentant la varful conducerii Romaniei, ar fi trebuit sa aiba, respectand proportiile, cam 150 km de autostrada realizati si altii in lucru, dar nici pe aceia nu-i are…