Senatorul Leonard Cadăr, implicat într-un grav accident

Dimensiune text

Joi seară, pe DN 15D, senatorul Cadăr a lovit cu maşina un utilaj de deszăpezire. În urma accidentului, Leonard Cadăr s-a ales cu o fractură la picior. Starea sa de sănătate este stabilă.

Senatorul PSD Leonard Cadăr a fost implicat, joi seară, într-un accident rutier, pe DN 15D. Senatorul se întorcea la Roman de la Piatra Neamţ, acolo unde participase la o întâlnire cu membri ai PSD Neamţ. În localitatea Horia, senatorul a intrat cu maşina într-un utilaj de deszăpezire. În urma impactului, Leonard Cadăr a rămas blocat în maşină şi a fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru a fi scos în siguranţă. Parlamentarul a fost transportat la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman.

„Pe fondul neatenţiei în conducere, bărbatul de 50 de ani a intrat într-un buldoexcavator care circula în faţa sa, în aceeaşi direcţie. Ambii conducători auto – atât şoferul de 50 de ani, cât şi conducătorul utilajului, un bărbat de 62 de ani, din Roman – au fost testaţi cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ. Colegii mei continuă cerecetările, în cauză constituindu-se dosar penal pentru vătămare corporală din culpă”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.

Persoane apropiate senatorului au afirmat că acesta are un picior fracturat, dar că nu a prezentat leziuni la cap sau la coloană, iar starea lui de sănătate este stabilă.

În momentul în care a ajuns la Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, senatorul Leonard Cadăr acuza dureri la şoldul drept. Medicul de gardă, radiologul Oana Onu, a decis să îi facă un examen computer tomograf, la cap, craniu, torace, abdomen, pelvis şi coloană. În urma acestei examinări au fost descoperite mai multe fracturi. „Pacientul nu avea leziuni intracerebrale, însă avea o fractură acetabulară (n.r. – şold) dreaptă, fractură ischion partea dreaptă, luxaţie col femural drept, cu deplasare posterioară şi superioară, multiple fracturi costale bilateral, în special în partea stângă, şi lichid pleural stâng. I s-a drenat lichidul pleural, i s-a redus luxaţia de col femural, însă, pentru mai multe investigaţii, s-a luat decizia de a-l transfera pe pacient la Spitalul de Ortopedie din Iaşi. În momentul în care a ajuns la spital, acesta era conştient, cooperant, şi aşa a şi rămas”, a declarat medicul Oana Onu.


COMENTARII

WORDPRESS: 0