Prima paginăActualitateRoman

Senatorul Ioan Chelaru solicită ministrului Muncii rezolvarea problemelor salariaţilor ArcelorMittal Roman

Dimensiune text

În şedinţa Senatului de luni, 16 martie, senatorul PSD de Neamţ Ioan Chelaru a adresat în plen o întrebare ministrului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, despre o serie de nereguli în activitatea Casei Judeţene de Pensii Neamţ, în ceea ce priveşte dosarele de pensionare ale mai multor salariaţi din cadrul societăţii ArcelorMittal Tubular Products Roman.

chelaru19„La cabinetul senatorial am primit memoriul Sindicatului Liber Petrotub Roman, din cadrul companiei SC ArcelorMittal Tubular Products Roman SA, înregistrat cu nr. 70/23.02.2015, prin care mi-a fost adus la cunoştinţă punctul de vedere al domnului Gheorghe Ciobanu, preşedintele Sindicatului Liber Petrotub Roman, cu privire la o serie de nereguli referitoare la activitatea Casei Judeţene de Pensii Neamţ, care emite decizii de respingere a dosarelor de pensii, pentru limita de vârstă a unor categorii profesionale, ce aparţin salariaţilor companiei mai sus menţionată.

Preşedintele Sindicatului Liber Petrotub Roman menţionează în memoriu că a parcurs toate etapele prevăzute de HG 1025/2003 şi, în urma evaluării dosarului nr. 182/3110 din 29.06.2006, a primit avizul cu nr. 123/13.09.2005 pentru încadrarea mai multor locuri de muncă şi activităţi în condiţii speciale.

Ulterior, prin avizul nr. 49/12.12.2012 au fost reevaluate şi menţinute locurile de muncă ale companiei încadrate în condiţii speciale.

De asemenea, petentul aminteşte că, în conformitate cu adresa nr. 35407/RG 3447/DAS/08.12.2014 primită de la Ministerul Muncii, Familei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, privind sistemul unitar de pensii publice cu modificările şi completările ulterioare, locurile de muncă din cadrul SC ArcelorMittal Tubular Products Roman SA rămân încadrate în condiţii speciale conform prevederilor art. 30, alin. 1, lit.e, din Legea 263/2010, cu respectarea tuturor obligaţiilor şi drepturilor ce decurg din acesta.

Stimată doamnă Ministru, care sunt măsurile pe care le veţi întreprinde în vederea soluţionării acestei probleme care afectează angajaţii companiei SC ArcelorMittal Tubular Products Roman SA care şi-au desfăşurat activitatea profesională încadraţi fiind în locuri de muncă în condiţii speciale? Solicit răspuns în scris”, a declarat, în şedinţa Senatului de luni, senatorul Ioan Chelaru.

COMENTARII

WORDPRESS: 0