Prima paginăPolitica

Senatorul Dan Manoliu: „COVID-19 întunecă mințile unora!”

Senatorul Dan Manoliu: „COVID-19 întunecă mințile unora!”

Dimensiune text

 

Mă întreb tot mai des: oare am uitat omenia, corectitudinea, bunul simț? Am trecut și trecem încă printr-o situație la care nimeni nu s-a gândit. În câteva luni, viața întregii planete a luat o altă întorsătură. Se pare că pandemia a întunecat mințile unora. Consider că în acest context prioritatea numărul unu nu este cine sau cui luăm locul, pe cine dăm deoparte sau cui săpăm groapa. Asta este o demonstrație de cinism sau inconștientă. Nu cred că este momentul, nici pentru plătit polițe, nici pentru interese personale. Sunt convins că, de exemplu, dacă în locul atacului la persoană, venea o propunere de organizare a unei întâlniri cu reprezentanții mediului antreprenorial, al IMM-urilor, ținând cont că ne aflăm în fața unei mari încercări, ar fi fost altceva. Pandemia a forțat mulți antreprenori să-și reconfigureze afacerea. Toți suntem de acord că în acest moment oportunitatea este creșterea producției românești și dezvoltarea unor produse care să înlocuiască importurile.

Conform estimărilor, cele mai multe locuri de muncă pierdute se înregistrează din direcția IMM-urilor și microintreprinderilor.

Dacă statul nu va sprijini ținerea in viața a acestora, prin programe sustenabile, dar nu ca cel pus în aplicare de actuala guvernare, vom rămâne vasalii Europei. Haideți să ne folosim expertiza și experiența, nu pentru a ataca un lider, ci pentru a nu rata oportunitatea de a transforma importurile în produse românești. Iată unul din multele subiecte de abordat în acest moment în locul intrigilor de doi lei. Ambițiile politice se pot realiza și prin lucruri pozitive, nu prin ură și dezbinare, domnule Vlad Marcoci. Nu lăsa COVID-19 să întunece mintea.

Dan Manoliu,
Senator PSD de Neamț

Declarație de presă

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0