Prima paginăSocial

Semafor inteligent pe bd. Roman Mușat și o nouă trecere pentru pietoni pe strada Unirii

Semafor inteligent pe bd. Roman Mușat și o nouă trecere pentru pietoni pe strada Unirii

Dimensiune text

 

În cadrul comisiei de circulație de la nivelul municipiului Roman, care s-a reunit în ședință în cursul zilei de joi, 27 februarie, s-au luat mai multe decizii pentru sporirea siguranței traficului rutier și a circulației pietonale, informează Primăria Roman.

Astfel, în urma propunerilor venite de la cetățeni, dar și ca urmare a monitorizării specialiștilor, s-a decis înființarea unei treceri pentru pietoni pe strada Unirii – în zona magazinelor, între intersecțiile cu strada Libertății și strada Oituz.

Ca urmare a solicitării primite din partea Biroului Rutier al Poliției Roman, s-a hotărât semaforizarea trecerii pentru pietoni existente – respectiv cea din dreptul Clubului Atletic (bulevardul Roman Mușat – fosta stradă Florilor) – cu sistem de comandă manuală a semnalului „verde” pentru pietoni și fără montarea limitatoarelor de viteză. De asemenea, cu unanimitate de voturi, membrii comisiei au decis eliminarea tuturor panourilor adiționale „cu excepția riveranilor” ce însoțesc indicatoarele rutiere „Accesul interzis”.

„Primăria municipiului Roman va continua să vă informeze cu privire la deciziile care se iau la nivelul orașului pentru fluidizarea traficului rutier și eliminarea pericolului producerii de accidente”, au mai precizat reprezentanții municipalității.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0