Prima paginăNeamt

Șeful Sănătății nemțene își ține boala la secret

Dimensiune text

Președintele Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamț, jurist Valerică Frățilă (foto), este învins de o boală misterioasă, care îl poartă prin spitale de trei luni. Deși pe 1 octombrie era așteptat să se prezinte la serviciu, medicii au decis prelungirea concediului său medical, pînă pe 20 octombrie.

 

 

În luna iunie, președintele CAS Neamț și-a luat concediu de odihnă, iar la expirarea acestuia a intrat în concediu medical. Coincidență sau nu, după ce a intrat în concediu medical, jurist Valerică Frățilă a fost schimbat din funcție de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate, motivul fiind acela că s-au schimbat criteriile de numire a președinților caselor de asigurări, iar el nu mai îndeplinește aceste criterii. Cu toate acestea, schimbarea sa din funcție nu poate fi pusă în aplicare decît la expirarea concediului medical, iar acum instituția este condusă, în regim de interimat, de către medicul Magda Spînoiu.

Cît despre boala care îl macină, jurist Valerică Frățilă nu a dorit să dea amănunte, dar susține că este cît se poate de reală.
În ultima perioadă am fost internat la un spital din Iași. Nu vă pot da amănunte despre afecțiunea mea, pentru că este vorba de confidențialitate, dar vă pot spune că boala mea este reală, nu ca în cazul altora. Am fost controlat și de Casa Națională de Asigurări, care a constatat că toate documentele sînt în ordine, iar concediul medical este justificat„, a precizat jurist Valerică Frățilă.COMENTARII

WORDPRESS: 0