Șefii de la Drumuri şi Poliţie, convocaţi la Tămăşeni

Șefii de la Drumuri şi Poliţie, convocaţi la Tămăşeni

Inspectorul general Viorel Stan, voluntar în prima zi de şcoală
S-a stins, la numai patru ani, sub ochii părinților
Dispensare noi în satele Adjudeni și Valea Ursului

 

pact E85 DN2 intersectie TamaseniSolicitarea cetăţenilor din comuna Tămăşeni, legată de găsirea unei soluţii pentru ca intersecţia de la ieşirea de pe drumul judeţean spre E85 să fie una sigură, nu a avut un răspuns favorabil, spun consilierii locali din partea PACT. Săptămâna aceasta, ei au trimis o adresă către factorii decizionali, pe care i-au invitat la o dezbatere reală, la faţa locului.

Conform unei postări de pe Facebook ce aparţine lui Iulian Bulai, unul dintre susţinătorii acestui proiect necesar pentru comunitatea din Tămăşeni – Adjudeni, luni, 12 septembrie, la Primăria comunei Tămăşeni sunt aşteptaţi reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, ai Inspectoratului de Poliţie – Serviciul Rutier, ai Secţiei Drumuri Neamţ şi ai administraţiei locale.

„Prin aceasta aducem la cunoştinţă faptul că, în urma a numeroase accidente rutiere care au avut loc la intersecţia drumurilor E85 – DJ 201C, au fost făcute mai multe demersuri pe lângă instituţiile competente pentru a îmbunătăţi situaţia traficului în această intersecţie. Până în momentul de faţă, aceste demersuri nu au avut rezultate concrete care să îmbunătăţească situaţia.

Amintim că ultimul demers a fost făcut de către consilierul local din CL Tămăşeni, dl. Octavian Iosif Pârţac, în data de 25 iulie 2016. Acţiunea a constat în întâlnirea şeful Poliţiei Rutiere Neamţ, domnul comisar Mihai Mavriş. În cadrul întâlnirii, domnul comisar a prezentat un document datat 25.07.2016, prin care Poliţia a solicitat administratorului drumului (Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi) să refacă marcajele şi să creeze o bandă de stocare (decelerare) în această intersecţie. În acest document erau descrise şi accidentele care s-au produs în cursul lunii iulie. Imediat după întâlnirea cu domnul comisar Mihai Mavriş, consilierul local, dl. Octavian Pârţac, a contactat telefonic DRDP Iaşi, Serviciul Siguranţa Circulaţiei. În cadrul conversaţiei cu domnul Dan Siminiceanu, reprezentant DRDP Iaşi, acesta din urmă a confirmat primirea solicitării din partea şefului Poliţiei Rutiere Neamţ, transmiţând că solicitarea urmează să fie supusă aprobării până la finele lunii iulie. De asemenea, în discuţiile telefonice pe care primarul comunei Tămăşeni, domnul Ștefan Lucaci, le-a avut cu reprezentanţii DRDP Iaşi, i s-a promis rezolvarea situaţiei până la sfârşitul lunii august”, se arată în adresa respectivă.

Totuşi, semnatarii acestei petiţii atrag atenţia că toate eforturile au fost în zadar. Ei trag un semnal de alarmă şi asupra faptului că începe noul an şcolar şi că inclusiv vieţile tinerilor pot fi puse în pericol de intersecţia periculoasă.

„Prin urmare, membrii Consiliului Local Tămăşeni, domnii Octavian Pârţac, Iustin Roca, Cornel Dumea şi Emilian Dumea, convoacă la întâlnire reprezentanţii instituţiilor cărora această înştiinţare le este adresată, respectiv: Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi, Inspectoratul Poliţiei Judeţene Neamţ, Serviciul Rutier, Secţia Drumuri Naţionale Piatra Neamţ, Primăria comunei Tămăşeni. Întâlnirea este programată în data de luni, 12 septembrie 2016, la ora 10:30, la sediul Primăriei Tămăşeni. După întâlnire, toţi participanţii la discuţii sunt invitaţi să se deplaseze către intersecţia drumurilor E85 – DJ 201C, pentru a discuta la faţa locului aplicabilitatea soluţiilor dezbătute în cadrul întâlnirii”, este invitaţia făcută de consilierii locali membri ai PACT.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!