Ședință pentru situații de urgență la Roman, pentru monitorizarea râurilor Moldova și Siret

Ședință pentru situații de urgență la Roman, pentru monitorizarea râurilor Moldova și Siret

Dimensiune text

 

 

Duminică, 1 iulie, la ora 9, prefectul județului Neamț, Daniela Soroceanu, a convocat la Roman, în sala de ședințe a Consiliului local, în ședință extraordinară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Neamț, având în vedere creșterile de debite pe râurile Siret și Moldova. La ședință au participat și primarii localităților riverane râului Siret.

„Azi dimineață, la ora 9.00, la Roman s-a întrunit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, astfel încât toate instituțiile abilitate în luarea măsurilor de prevenire a problemelor ce pot apărea din cauza precipitațiilor abundente din ultimele zile să fie corect informate, pentru a lua deciziile cele mai bune în cazul în care situația din teren s-ar înrăutăți. Mă bucur să vă informez că la acest moment nu sunt probleme deosebite nici în Roman, nici în comunele ce sunt traversate de râurile Siret și Moldova. Am fost pe teren în mai multe zone sensibile, cum e stația de pompare 4, de pe Siret, în cartierul Petru Rareș, dar și la microhidrocentrală, iar peste tot lucrurile se prezintă bine în acest moment. Moldova este, de azi dimineață, în scădere, după ce debitul a crescut continuu în ultimele 48 de ore. Siretul are la acest moment 1.200 de metri cubi pe secundă, în condițiile în care în 2008 a atins recordul de aproximativ 2.400 de metri cubi, ceea ce ne face să fim optimiști că nu vor exista probleme nici în cartierul Bălcescu. Oricum, asigurăm permanența și continuăm monitorizarea celor două râuri, astfel încât să preîntâmpinăm orice situația neplăcută”, a precizat primarul municipiului Roman, Lucian Micu.

„După ședință, ne-am deplasat în comunele Horia, Ion Creangă, Sagna și Gâdinți, unde, împreună cu autoritățile de acolo, am discutat despre măsurile ce trebuiesc întreprinse. Ni s-a alăturat și domnul Dan-Paul Iamandi, inspector general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), care este prezent pentru a coordona acțiunile ISU din zonă”, au precizat reprezentanții Prefecturii Neamț.

 

 

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0