Ședinţă paşnică în Consiliul Local

Consilierii locali au aprobat şapte proiecte de hotărâre în prima şedinţă ordinară din 2014. Aleşii romaşcanilor nu au putut vota bugetul pentru anul 2014, din cauză că acest lucru nu s-a întâmplat la nivelul Consiliului Judeţean.

Prima şedinţă ordinară din acest an a Consiliului Local Roman a ţinut doar câteva minute. Aleşii romaşcanilor nu au putut vota bugetul pentru anul 2014, din cauză că acest lucru nu s-a întâmplat la nivelul Consiliului Judeţean, dar au aprobat celelalte şapte proiecte de pe ordinea de zi.

consiliul local clPrimul proiect adoptat a fost cel prin care s-a modificat hotărârea de Consiliu Local privind regimul juridic, întreţinerea şi exploatarea locurilor de parcare din oraş, în sensul că s-au simplificat mai multe proceduri. Al doilea proiect de pe ordinea de zi a introdus Târgul de chilipiruri ca o activitate comercială periodică. Târgul de chilipiruri se organizează în zilele de marţi, vineri şi duminică, pe străzile Aprodu Purice şi Aprodu Arbore, pe sectorul cuprins între străzile Miron Costin şi Sucedava.

A mai fost aprobată şi modificarea organigramei Primăriei Roman, dar şi noi tarife pentru salubritate. Astfel, pentru colectarea şi transportul gunoiului menajer de la societăţi comerciale şi case particulare va fi practicat un tarif de 43 de lei/metrul cub fără TVA, iar pentru colectarea şi transportul gunoiului menajer de la asociaţii de proprietari, tariful va fi, începând cu 1 februarie 2014, de 40 de lei/metrul cub fără TVA.

O altă hotărâre adoptată marţi duce la alocarea sumei de 108.577 de lei din bugetul local pentru continuarea proiectului „Școală după şcoală – primul pas spre succesul şcolar şi profesional”. Proiectul se va desfăşura, până la sfârşitul anului, la Școala Gimnazială „Costache Negri”, iar scopul este acela de a stimula creşterea capacităţii comunităţii de a gestiona, la nivel local, situaţiile care împiedică elevii rromi să aibă un parcurs educaţional optim atât din punct de vedere al duratei studiilor, cât şi al calităţii educaţiei.

Consilierii locali au decis şi utilizarea excedentului bugetar, în valoare de 13.688.000 de lei. 7.249.000 lei se vor folosi pentru continuarea lucrărilor la microhidrocentrală; alţi 1.500.000 de lei vor fi cheltuiţi pentru modernizarea ştrandului, 500.000 de lei pentru Biblioteca Municipală, 1.000.000 de lei pentru bulevardul Nicolae Bălcescu şi tot 1.000.000 de lei pentru lucrările de pe strada Industriilor. PIDU suplimentar va „înghiţi” 500.000 de lei, pentru tronsonul al patrulea din Pietonal s-au alocat 700.000 de lei, iar pentru corpul B de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă” s-au dat 300.000 de lei. Amenajarea depozitului de deşeuri va lua 400.000 de lei din excedentul bugetar, iar pentru amenajarea zonei de picnic se vor folosi alţi 300.000 de lei. Modernizarea de parcări şi alei în oraş se va face şi cu 159.000 de lei luaţi din excedent, iar pentru modernizarea instalaţiei electrice la Colegiul Danubiana s-au alocat 80.000 de lei.

Ultima hotărâre aprobată a fost cea prin care Spitalul Municipal de Urgenţă Roman va putea achiziţiona servicii de consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică pentru anul 2014.


COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Crina M 6 ani

    Hotararea pentru spital cu servicii nu miroase a bine.

  • culai 6 ani

    Asteptam explicatii suplimentare cu privirea achizitia de servicii si reprezentare juridica laSpital Roman.Cine este avocatul sau casa de avocatura [biroul]care va apara interesele patrinoniale ??.Multumesc.