Secţia de Radiologie funcţionează la limita de avarie

Dimensiune text

Secţia de Radiolgie din cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Roman a rămas fără o parte din personal. Motivele plecării sunt diverse, iar principala problemă o constituie pensionarea celor doi medici specialişti. „Începând cu 1 septembrie s-au pensioant cei doi colegi radiologi, respectiv domnul doctor Rolland Gheorghiu şi domnul doctor Mihai-Dănuţ Lichiardopol, şi activitatea din radiologie se desfăşoară anevoios. Avem o jumătate de soluţie: există un coleg din Suceava care doreşte, printr-un contract de prestări servicii, să efectueze gărzi în cadrul Secţiei de Radiologie. Dar activitatea curentă, de dimineaţă până seara – când începe garda, va fi foarte dificilă. Este situaţie de avarie”, a spus medicul Cătălina Pălăncianu, managerul general al Spitalului Roman.

În această situaţie, fiecare doctor care decide pentru un pacient efectuarea unei radiografii face interpretarea acesteia. „Orice medic învaţă radiologie în anul IV de facultate şi trebuie să avem noţiuni elementare, măcar de comparaţie a două filme. Medicii care apelau, de obiecei, la colegii lor specialişti în radiologie, acum apelează la colegii din cadrul Secţiei Medicală”, a adăugat Cătălina Pălăncianu.

Și în ceea ce priveşte numărul de asistenţi de la această secţie, sunt probleme: o asistentă a demisionat pentru a pleca în sistem privat, un asistent a solicitat concediu fără plată pentru o perioadă de trei luni, iar posturile nu au fost deblocate pentru noi angajări. Asistenţii acestei specializări învaţă la o şcoală specială şi, prin urmare, nu se poate face transfer de personal de la alte secţii ale spitalului. Cele două posturi de medici vor fi scoase la concurs luna aceasta.COMENTARII

WORDPRESS: 0