Prima paginăSanatate

Secţia de Psihiatrie este modernizată. Costurile au fost de 1.000.000 de lei

Secţia de Psihiatrie este modernizată. Costurile au fost de 1.000.000 de lei

Dimensiune text

 

sectia-psihiatrie-reabilitare-inaugurare-06Joi, 2 iunie, conducerea Spitalului Municipal de Urgenţă Roman a inaugurat noua secţie de Psihiatrie, aflată acum în curtea Spitalului Vechi, vizavi de Pediatrie, unde au mai funcţionat secţia de Dermatologie şi cea de Pneumologie. Întregul corp de clădire a fost reabilitat complet, costurile investiţiei însumând circa un milion de lei, asiguraţi din bugetul unităţii medicale. Noua secţie are toate avizele de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi deţine un spaţiu verde pentru recreere.

40 de cadre medicale asigură asistenţă pentru 50 de pacienţi

Nu mai puţin de 40 de persoane, avizate din punct de vedere medical, lucrează în această secţie. La inaugurare au participat conducerea Spitalului Roman, medici din alte specialităţi, primarul Laurenţiu Leoreanu, precum şi consilierul local PSD – Iulia Havrici, membru în Consiliul de Administraţie al unităţii medicale. În secţia de psihiatrie lucrează trei medici, din aceeaşi familie – „Țubucanu”, Ionel Țubucanu, Daniel Țubucanu şi Andrei Țubucanu.

„În primul rând, aş dori să mulţumesc conducerii spitalului – doamnei doctor Onu, doamnei doctor Andrici – alături de care am colaborat şi am realizat acest minunat proiect, Psihiatria romaşcană a evoluat. Mulţumesc Serviciului de achiziţii, şi Resursele umane au fost remarcabile, totul cu sprijinul Primăriei şi al domnului primar Leoreanu. Secţia are toate circuitele, conform standardelor europene, serviciu de primire, triaj, urgenţe, ambulator integrat, saloane, sisteme de siguranţă a incendiilor, săli de mese, circuitul pacientului este foarte clar stabilit, cu triaj epidemiologic, duşuri. În partea din spate a secţiei există o grădină unde pacienţii se pot recrea şi deconecta”, a declarat Daniel Țubucanu, medic primar psihiatru.

Secţia are o capacitate de 50 de paturi, cu 40 de angajaţi, dintre care trei medici. „Pe data de 10 iunie vom avea concurs pentru al patrulea medic, iar pe 21 iunie concurs pentru un psiholog. Vom face o echipă tânără, completă, cu care sperăm să ne ridicăm la nivelul eforturilor depuse până acum din partea Primăriei şi conducerii Spitalului”, a mai precizat medical Daniel Țubucanu.

Primarul Laurenţiu Leoreanu a felicitat întreaga echipă medicală pentru faptul că a reuşit, într-un timp relativ scurt, să pună la punct o astfel de secţie, exact cum cer toate reglementările siguranţei pacienţilor: „Este o lucrare amplă şi în exterior, şi în interior. Ne bucurăm că încă o secţie a Spitalului a putut fi modernizată şi vom continua în aceeaşi măsura ca, în perioada următoare – poate într-un an şi jumătate -, toate secţiile din Spital să fie modernizate la acest nivel, la standard european”.

Investiţie de un milion de lei

Managerul unităţii medicale, doctorul Maria Andrici, a oferit mai multe detalii legate de compartimentarea secţiei şi dotarea ei: „La parter sunt cabinetele medicale, cabinetul de tratament, cabinetul de triaj, ambulatoriul şi cabinetul psihologului. Sunt şi saloane pentru 13 pacienţi care au depresii. La etaj sunt saloanele pentru acuţi, pentru pacienţii agitaţi psiho-motor, însumând 37 de paturi. Toate saloanele sunt prevăzute cu ferestre cu gratii, pentru a evita eventualele incidente, ce pot surveni la pacienţii agitaţi psiho-motor. Secţia este prevăzută cu sistem call-nursing, sistem de supraveghere video şi sistem de securitate la incendiu. Am obţinut autorizaţia de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru securitatea la incendiu”.

Valoarea totală a investiţiei este un milion de lei, din fondurile Spitalului. „Este vorba despre reabilitare interioară, termosistemul şi partea de acoperiş – o nouă şarpantă. Suma cuprinde inclusiv cheltuielile care au fost cu autorizarea şi cheltuielile de proiectare. Noi credem că această investiţie, autorizată şi cu sisteme de ultimă generaţie, va asigura confortul, dar şi siguranţa pacientului şi a personalului care îşi desfăşoară activitatea în această secţie”, a declarat Leonard Achiriloaei, director financiar-contabil al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman.

Medicul Ionel Țubucanu, fost şef al secţiei de Psihiatrie, actualmente colaborator pe acest domeniu, a dorit să aducă mulţumiri medicului Cleopatra Andrieş, cea care a înfiinţat secţia de Psihiatrie şi care, acum, se află la pensie.

 

sectia-psihiatrie-reabilitare-inaugurare-06

sectia-psihiatrie-reabilitare-inaugurare-05

sectia-psihiatrie-reabilitare-inaugurare-04

sectia-psihiatrie-reabilitare-inaugurare-03

sectia-psihiatrie-reabilitare-inaugurare-02

sectia-psihiatrie-reabilitare-inaugurare-01

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0