Prima paginăSanatate

Seceta ar putea mări alocația de hrană a bolnavilor

Dimensiune text

Scumpirea alimentelor poate avea ca efecte hrană mai puțină sau de mai proastă calitate. Cu 7-8 lei pe zi nu se face față efectelor secetei.

 

Seceta care a afectat întreaga țară ar putea avea efecte nebănuite  asupra  bolnavilor din spitalele din România, inclusiv a celor de la Spitalul Municipal de Urgență Roman.
Întrucît cele mai multe dintre culturi au fost compromise, prețurile la alimente au început să crească îngijorător și se anunță noi scumpiri. În acest context, spitalele s-ar putea să fie nevoite fie să achiziționeze alimente mai puține, fie de mai slabă calitate.
Într-adevăr, creșterea prețurilor la alimente va fi o mare problemă pentru spitale, care vor trebui să se încadreze în alocația zilnică de hrană. În momentul de față, alocația este, în medie, de 7-8 lei pe zi, iar pentru a se menține în această sumă, ar putea fi folosite fonduri din serviciile medicale prestate de spital, însă ar rămîne mai puțini bani la alte capitole, cum ar fi medicamentele. Singura soluție, și pe care cred că Guvernul o va lua în calcul, este majorarea alocației de hrană, pentru a putea face față scumpirilor„, a apreciat medicul Mircea Coadă, managerul Spitalului Roman.COMENTARII

WORDPRESS: 0