Sebastian Tudor cucereşte capitala

Dimensiune text

Sebastian Tudor, adolescentul din Roman care s-a făcut remarcat prin calităţile sale vocale deosebite, a câştigat un nou trofeu muzical, la un festival naţional organizat la Bucureşti.

 

Elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Roman-Vodă” (CNRV), profilul matematică-informatică, Sebastian Tudor a câştigat, în acest weekend, marele trofeu al Festivalului Naţional de muzică pop „Portativul cu steluţe”, ediţia a III-a, o manifestare artistică anuală, organizată de Asociaţia Culturală „Belle Arti”, în parteneriat cu Vitantis Shopping Center şi Carrefour Vitantis Outlet din Bucureşti. Piesa interpretată de el a fost un cover după „Septembrie, luni”, semnată de Horia Brenciu. Premiul a constat în suma de 3000 de euro şi o piesă în primă audiţie oferită de Harmonix, un studio de înregistrări profesional din Bucureşti.

Acest nou succes vine, pentru Sebastian, imediat după trofeul  Festivalului naţional de muzică uşoară “Premiile Music Factory” 2013, de la Buzău şi trofeul secţiunii muzică uşoară, obţinut în urma participării la Festivalul Naţional “Sibiu – Capitală Muzicală”, la grupa de vârstă 13-16 ani.

Sebastian îmbină orele de curs de la liceu cu orele de canto, de la clubul Lucky Dance din Roman.

„Pasiunea pentru cântat o dezvolt de la începutul anului acesta, când am început să iau lecţii de canto. Pentru a nu avea probleme la şcoală, tot timpul liber încerc să îl folosesc pentru a lucra în studio. Am adunat 8 trofee anul acesta, de la diferite festivaluri de muzică organizate la Iaşi, Sibiu, Buzău, Roman şi Bucureşti. Din fericire, mă bucur de sprijin şi înţelegere din partea domnului diriginte şi a profesorilor, care îmi permit să lipsesc uneori pentru a participa la concursuri. Anul viitor, vreau să particip la festivaluri  de muzică mult mai importante, gen „Mamaia” sau „Dan Spătaru”. În perioada care urmează voi sta în studio pentru a face o piesă şi un videoclip cu cei de la Harmonix Bucureşti”, povesteşte Sebastian.

La acelaşi festival de la Bucureşti, la grupa 13-15 ani, câştigătoarea locului I a fost Larisa Mihăeş, o altă elevă a CNRV-ului, care devine tot mai cunoscută în lumea muzicii uşoare. Ea a interpretat melodia Alyosha – Sweet People.COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Anonymous 7 ani

    Dezinformare totală. Sebastian nu a luat 3000 de euro bani în mână. Videoclipul și piesa se vor ridica la această valoare, însă el nu a primit aceasta sumă.