Sebastian Burduja şi Andrei Carabelea şi-au lansat candidatura pentru Parlamentul României

Sebastian Burduja şi Andrei Carabelea şi-au lansat candidatura pentru Parlamentul României

(P) Alexandru Rotaru vrea să aducă binele pentru nemțeni din Parlamentul României
Alegeri locale la Roman. Prezența la vot la ora 16.00
Patru profesori intră în competiție pentru a conduce ISJ Neamț

 

lansare-pactVineri, 23 septembrie, la Piatra Neamţ, a avut loc lansarea candidaturilor lui Sebastian Burduja şi Andrei Carabelea pentru Parlamentul României. Cei doi candidează ca independenţi, fiind susţinuţi de PACT. Sebastian Burduja, preşedinte PACT, şi Andrei Carabelea, secretar general PACT, au explicat de ce au ales să candideze la Neamţ şi de ce PACT a decis susţinerea unor candidaturi independente la alegerile parlamentare.

„Deşi am fost rugat să candidez la Bucureşti, răspunsul meu a fost negativ. Vreau să candidez acasă, la Piatra Neamţ, iar motivul este cât se poate de simplu: consider că aici este cu adevărat nevoie de mine şi aici pot să pun cel mai mult suflet în ceea ce fac, fiind vorba de meleagurile natale. Mă recomandă experienţa pe care am acumulat-o de-a lungul timpului şi dorinţa de a realiza ceva pentru oraşul din care am plecat”, a declarat Sebastian Burduja.

Andrei Carabelea, candidat la funcţia de senator, a vorbit despre o Românie curată: „Mi-aş dori implementarea unei strategii pentru un mediu curat, antideşeuri, antipoluare, antidefrişare şi antibraconaj. O Românie curată presupune şi o reformă politică pe bune, care include: o reformă electorală care să înlăture orice privilegiu pentru partidele politice, interzicerea migraţiei politice şi schimbarea statutului deputaţilor şi senatorilor. Este nevoie să eliminăm votul secret, care este folosit de foarte multe ori pentru acoperirea unor abuzuri. Un subiect delicat este imunitatea parlamentară. Ea este bună atâta vreme cât nu e folosită pentru mascarea unor fapte de corupţie sau de natură penală”.

Sebastian Burduja a absolvit universităţile Stanford şi Harvard din Statele Unite, lucrând timp de 3 ani pe proiecte de dezvoltare în sectorul privat, la o firmă de consultanţă, şi la Banca Mondială. Andrei Carabelea a profesat în domeniul privat timp de 8 ani în managementul afacerilor şi în implementarea de proiecte cu fonduri nerambursabile.

PACT va susţine candidaţi independenţi în mai multe circumscripţii: Bacău, Bucureşti, Constanţa, Neamţ şi Diaspora. De asemenea în judeţele Giurgiu şi Teleorman, PACT va propune liste complete de candidaţi, pentru a se evita radierea partidului.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!