Sebastian Burduja lansează volumul „Între speranță și deziluzie”

Sebastian Burduja lansează volumul „Între speranță și deziluzie”

 

Joi, 17 noiembrie, la Piatra Neamț are loc lansarea cărții „Între speranță și deziluzie”, semnată de Sebastian I. Burduja. Lansarea va începe la ora 18.00 și va avea loc la Pub Km0 (Piața Ștefan cel Mare, nr. 18I). Evenimentul va include și o sesiune de autografe.

Volumul „Între speranță și deziluzie” cuprinde între paginile sale vocea unei întregi generații de tineri care își doresc schimbarea în bine a unei țări în care oamenii sunt prinși între speranța unui viitor mai bun și deziluzia prezentului.

„Dincolo de aspirația de a contribui la literatura de specialitate, această carte poartă în filigran un țel mult mai «apăsător» – acela de a răspunde unei întrebări istovitoare conceptual și greu de epuizat în plan narativ, și anume: Pentru a nu mai greși în continuare, unde s-a greșit în parcursul democratic al României ultimilor 25 de ani? Este vorba, așadar, nu atât de un demers restaurator, cât de unul care își asumă o finalitate și o opțiune transfiguratoare: această carte privește «înapoi» (spre anii 1990–2008; 2008–2014) mai ales în vederea decelării unui «înainte», spune Sebastian Burduja.

Sebastian Ioan Burduja (n. 1985) este licențiat în științe politice al Universității Stanford și absolvent al programului de dublu masterat în politici publice și administrarea afacerilor al Universității Harvard. În prezent este doctorand în cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti. A publicat articole pe tema democrației și a luptei împotriva corupției din România în jurnale de specialitate din Statele Unite și a colaborat cu reputați analiști politici, precum Larry Diamond și David Gergen. A lucrat ca specialist în cadrul unei instituții financiare internaționale cu sediul la Washington, D.C., concentrându-se pe dezvoltarea economică și politică a țărilor din Europa și Asia Centrală. A efectuat stagii de pregătire la Comisia Economică a Națiunilor Unite pentru Europa, compania de consultanță McKinsey & Co. și National Endowment for Democracy. Este cofondator al Fundației CAESAR (Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români) și președinte fondator al Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS).

Volumul „Între speranță și deziluzie” este disponibil pe site-ul editurii, www.curteaveche.ro, la prețul de 35 lei.

sebastian-burduja-intre-speranta-si-deziluzie-p-neamt

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0