Prima paginăSocial

Se vând patru locuințe ANL

Se vând patru locuințe ANL

Dimensiune text

 

Patru chiriași care locuiesc în apartamentele din blocurile ANL și care îndeplinesc condițiile cerute de lege vor să cumpere locuințele. Un proiect în acest sens se va afla pe masa consilierilor locali romașcani în ședința de pe 22 august, ședință publică.

Locuinţele pentru tineri destinate închirierii se pot vinde titularilor contractelor de închiriere numai la solicitarea acestora, după expirarea a minimum un an de închiriere neîntreruptă către acelaşi titular, fără ca vânzarea să fie condiţionată de vârsta solicitantului. Conform legii, preţul locuinţei se poate achita integral, la data încheierii contractului de vânzare, din surse proprii ale beneficiarului şi/sau din credite contractate de beneficiar de la instituţii financiare autorizate, inclusiv cu garanţia statului, în termen de maximum cinci zile lucrătoare de la data înscrierii dreptului de proprietate în cartea funciară, sau în rate lunare egale, inclusiv dobânda aferentă, cu un avans de minimum 15% din valoarea de vânzare.

Două dintre apartamentele ce se doresc a fi cumpărate se află în imobilul ANL din strada Ștefan cel Mare, blocul 15, iar alte două sunt din ANL Vasile Lupu – blocul 12, respectiv blocul 18. Detalii despre costurile stabilite prin lege pentru cumpărarea locuințelor destinate tinerilor pot fi aflate din proiectul de hotărâre, ce oferă detalii legate de suprafețe, prețul pe metru pătrat și modul de achitare – https://primariaroman.ro/wp-content/uploads/2019/08/021-aprobare-vanzare-ANL_compressed.pdf.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0