Prima paginăSocial

Se scumpesc parcările de reședință

Se scumpesc parcările de reședință

Dimensiune text

 

Pe masa consilierilor locali ce se vor întâlni joi, 21 decembrie, în ultima ședință a Consiliului Local din acest an, se află un proiect de majorare a taxei de concesiune pentru parcările de reședință de cartier.

Astfel, tariful de bază pentru contractul de închiriere a unui loc de parcare de reşedinţă (în care este inclusă şi taxa de teren) va crește de la 100 de lei pe an la 120 lei pe an. „Pentru diminuarea efectelor negative asupra bugetului local generate de prevederile art. 68 din Legea nr. 273/2006 privind Finanțele Publice Locale, cu modificările și completările ulterioare, consider, printre altele și necesitatea modificării tarifului de bază la închirierea locurilor de parcare de reședință, începând cu data de 01.01.2018. O creștere a acestui tarif ar susține efortul bugetar în crearea de noi locuri de parcare pe raza Municipiului Roman, cât și eficientizarea activității de semnalizare rutieră”, se arată în expunerea de motive înaintată consilierilor locali.

De asemenea, în vederea participării la licitație, solicitantul este obligat să depună la organizator o taxă caiet sarcini în valoare de 10 lei și o taxă de participare de 10 lei. Și prețul de pornire la licitație se va modifica, în sensul că va crește la 120 de lei pe loc pe an. Aceste taxe se vor aplica începând cu 1 ianuarie 2018.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0