Se schimbă facturile la energie electrică şi gaze naturale

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) lucrează la stabilirea de facturi unice la nivel de ţară, atât pentru furnizorii de gaze naturale, cât şi pentru furnizorii de energie electrică.

Decizia a fost luată de ANRE după un control la compania GDF Suez Energy România SA. În urma activităţii de control, care s-a făcut după dezvăluiri apărute în presă, reprezentanţii ANRE au constatat că firma furnizoare de gaze naturale în partea de sud a ţării nu respecta modalitatea de facturare a consumului, aşa cum fusese stabilită prin ordin ANRE.

După cele constatate la GDF Suez, reprezentanţii ANRE au decis să controleze şi alţi furnizori de gaze naturale şi energie electrică.

„În baza atribuţiilor stabilite de legislaţia în vigoare, activitatea de control a ANRE în domeniul energiei se desfăşoară prin acţiuni de control, care pot fi, după caz, de inspecţie, verificare şi supraveghere, conform unui program anual de control aprobat.  Suplimentar faţă de programul aprobat, ANRE efectuează controale cu tematici specifice activităţilor aflate în aria sa de competenţă, în funcţie de sesizările primite de la terţi, sau în urma unor sesizări din oficiu, sau ca urmare solicitărilor din partea departamentelor de specialitate din cadrul instituţiei. În prezent, ANRE are demarate acţiuni de control care au ca obiect constatarea modului în care sunt îndeplinite atribuţiile şi responsabilităţile conferite operatorilor economici prin actele normative în vigoare, inclusiv cu privire la analiza şi verificarea modului în care sunt respectate prevederile conţinute în reglementările emise referitoare la facturarea energiei electrice şi gazelor naturale”, se arată într-un document ANRE, remis Ziarului de Roman.

ANRE a precizat că are finalizat „un model standard de factură la energia electrică, ce va fi unic la nivel naţional şi care va intra în vigoare începând cu 1 martie 2016. De asemenea, ANRE elaborează în prezent un model standard de factura şi pentru consumatorii de gaze naturale, astfel încât acest gen de practici să fie prevenite. Noul model standard de factură la gazele naturale urmează să fie implementat începând cu primul trimestru al anului 2016”.


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Pe consumatori nu intereseaza toate prostiile scrise in factura este suficient la curent electric consumul efectut in khilovatrestul si pretul pe kv,restul sant poezii.
    La factura de gaz metan este suficient luarea in calcul cantitatea in mc.ATAT.ca consumatorul sa poata lesne efectuarea calculului si fara transformari si alte aberatii.CRED CA INTENTIONAT utilizatorul complecteaza 4 pagini pentru a prosti consumatorul.
    Un nemultumit