Se salvează ultimele cărţi de la Bibliotecă

Se salvează ultimele cărţi de la Bibliotecă

 

biblio 16Inaugurată în urmă cu două luni, casa Ioachim adăposteşte din nou Biblioteca George Radu Melidon, la vechiul sediu din strada Smirodava făcându-se ultimul inventar.

Biblioteca este deschisă zilnic, cu excepţia zilelor de sâmbătă şi duminică, între orele 08.00 şi 18.00. La fostul sediu se sortează ultimele cărţi. „S-a ajuns la cea mai dificilă parte a activităţii, când se încearcă să fie salvate cărţile care sunt mai distruse. Este vorba de publicaţii, reviste, dar, din fericire, nu avem carte rară sau deosebită în pericol. Noi sperăm ca, până la 1 noiembrie, să se încheie şi această activitate şi să avem o inventariere clară a tuturor cărţilor, care nu s-a mai făcut de ani buni”, a precizat primarul Laurenţiu Leoreanu.

Secţia de împrumut carte pentru adulţi asigură acces liber la raft la un fond de carte de peste 40.000 de volume, din toate domeniile cunoaşterii: civilizaţie, filosofie, religie, ştiinţe sociale, economie, drept, educaţie, etnografie, ştiinţe exacte, ştiinţe naturale, medicină, tehnică, agricultură, artă, sport, lingvistică, filologie, literatură română şi literatură universală, geografie, istorie. Secţia de împrumut carte pentru copii asigură un fond de carte de peste 33.000 de unităţi biblioteconomice, pentru copii cu vârste între 1-14 ani, cărţi din Bibliografia şcolară, un fond de referinţă ce cuprinde dicţionare, atlase, antologii şi un fond de carte destinat preşcolarilor. La sala de lectură se permite accesul la un fond de carte de peste 77.000 de volume, din toate domeniile cunoaşterii.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0