Se reiau lucrările la Pietonal, pentru refacerea terasamentului

Se reiau lucrările la Pietonal, pentru refacerea terasamentului

Dimensiune text

 

 

Din luna septembrie se vor relua lucrările de finalizare a Pietonalului, a anunțat primarul Lucian Micu, în conferința de presă săptămânală. Acesta spune că a discutat cu constructorul să se apuce de lucru inclusiv pentru refacerea terasamentelor și a scărilor, astfel încât, în vara viitoare, acest obiectiv, la care se lucrează de peste zece ani, să fie în sfârșit finalizat.

„Am avut o discuție cu executantul lucrărilor din Pietonal și am stabilit împreună ca, începând cu luna septembrie, să se intre în forță pe Pietonal, cel puțin la partea de terasament, acolo unde dorim să eliminăm infiltrațiile care au devenit o problemă pentru agenții economici care au spații la parter. Am fixat ca obiectiv jumătatea anului viitor. Sperăm în vara anului viitor ca întreg Pietonalul să fie reabilitat și finalizat. Sperăm să revigorăm această zonă și din punct de vedere economic, acolo unde gândim un sistem de acces al mașinilor pe bază de barieră, cu automat de parcare. Va fi însă un tarif oarecum descurajant pentru a staționa foarte mult în Pietonal. Dorim ca zona să aibă această destinație, de pietonal, însă, în același timp, să permitem și celor care au de făcut cumpărături în zonă să aibă acces, însă la un tarif mai ridicat”, a declarat primarul Lucian Micu.

Conform unui proiect de hotărâre, lansat în dezbatere publică până pe 9 septembrie, administrația publică locală intenționează să modifice Regulamentul privind regimul juridic, întreţinerea şi exploatarea locurilor de parcare, inclusiv în ceea ce privește zona Pietonalul. Astfel, dacă și consilierii locali vor fi de acord, tariful de parcare în Pietonal Ștefan cel Mare va fi de 5 lei pe oră, dar cetățenii își vor putea achiziționa și un abonament lunar contra sumei de 200 de lei.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0