Prima paginăSocial

Se reia transportul public în comun pe traseele 2, 3 și 5

Se reia transportul public în comun pe traseele 2, 3 și 5

Dimensiune text

 

După câteva luni în care pe mai multe trasee din oraș nu a mai existat o firmă care să asigure serviciul de transport public în comun, situația se va schimba în bine de pe 30 noiembrie, anunță reprezentanții administrației publice locale.

Primarul Lucian Micu a anunțat luni, 27 noiembrie, în conferința de presă săptămânală, că firma care a concesionat în vară traseele 2, 3 și 5 a achiziționat zece mașini moderne și le va introduce pe trasee, astfel încât timpul de așteptare a microbuzelor să fie cât mai redus.

„Primăria municipiului Roman informează cetățenii că începând de joi, 30 noiembrie 2017, se reia transportul public în comun de persoane pe traseele 2, 3 și 5 din oraș. Transportatorul a achiziționat și avizat pentru transportul public în comun zece microbuze moderne, dotate cu rampă pentru persoanele cu dizabilități. Pe traseele 2, 3 și 5, microbuzele vor ajunge în stații din 10 în 10 minute. Pentru a promova acest tip de transport, în zilele de 30 noiembrie și 1 – 2 – 3 decembrie, între orele 08.00-12.00, transportul pe traseele 2, 3 și 5 se va face în mod gratuit. Pentru a oferi un grad sporit de transport celor care folosesc mijloacele de transport în comun, Primăria Roman demarat un program de realizare și montare, cu forțe proprii, de stații de așteptare, o primă investiție de acest fel fiind amenajată pe bulevardul Republicii, în zona complexului de magazine”, au declarat reprezentanții Primăriei municipiului Roman.

În imaginea care însoțește acest text poate fi consultat și itinerarul pentru cele trei trasee ce vor deveni operaționale de pe 30 noiembrie. Conform operatorului, transportul de luni până vineri, între orele 05.30 și 20.00, se va asigura la o diferență de 10 în 10 minute, iar sâmbăta și duminica, între orele 06.00 și 14.00, microbuzele vor ajunge în stație din 15 în 15 minute.

„Primele curse (ora 05.30 de luni până vineri, respectiv ora 06.00 pentru sâmbătă și duminică) pleacă de la Stadion Moldova, Kaufland și Lebăda. Ultimele curse – ora 20.00 de luni până vineri, respectiv 14.00 sâmbăta și duminica – pleacă de la Dedeman. Prețul unui bilet este de 2 lei, iar abonamentul pe o lună costa 70 de lei”, au anunțat reprezentanții firmei transportatoare.

În Roman mai este funcțional și traseul 1, care are următorul itinerar: Pod Siret, 3 Pitici, Complex Bogdan Dragoș, DCA Bogdan Dragoș, Cojocărie B. Dragoş – R. Muşat – Cuza Vodă, Poştă, Școala „A.I. Cuza” Cuza Vodă, Ocol Silvic, Gară, Fostul Liceu nr. 1, Mariko Inn, Rovese România Aleea Plopilor – Ştefan cel Mare, Grup Lemn, Atelier Vulcanizare, Gară,  Colegiul Tehnic ”Petru Poni”, Muzeul de Istorie, Piața Centrală, Alexandru cel Bun, Cojocărie Bogdan Dragoș, Abator, DCA Bogdan Dragoș, Complex, 3 Pitici și Pod Siret. Pe acest traseu, orele de circulație sunt: 05:30, 06:30, 07:30, 08:30, 09:30, 11:30, 12:30, 13:30, 14:30, 16:08, 17:30, 18:30, 19:20. Prețul unui bilet pe acest traseu este tot de 2 lei.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 3
  • Felicitari pentru aceasta realizare! Totusi ar fi bine daca s-ar face rapid cat mai multe statii de asteptare acoperite, ca sa nu stea lumea sa astepte in ploaie, vant, ninsoare, mai ales ca suntem in sezonul rece. Abia atunci ar fi un sistem de transport public complet.

  • Transportul urban in comun este un semn de civilizatie, dar traseele si orarul trebuie stabilite in asa fel incat deplasarea oricarei persoane in orice loc sa fie cat mai…eficienta (si pentru soc. de transport, desigur)
    PS De ce trebuie ca toate traseele sa ajunga la Dedeman – la fiecare cursa ??!

  • Initiativa este foarte buna. Insa acest transport va avea viitor numai si numai daca in statii se va afisa orarul curselor (fie si mai rar decat cel promis, sau mai rar intre anumite ore) si acest orar va fi strict respectat. In caz contrar, nimeni nu va pune baza pe transportul in comun, vor lipsi calatorii, nu va fi rentabil si se va inchide. Totodata, este necesar a se controla inopinat daca se dau bilete si daca banii ajung la firma de transport. In caz contrar, se va intampla ce am spus mai sus.