Prima paginăCultural

Se redeschide și Biblioteca Municipală „George Radu Melidon”

Se redeschide și Biblioteca Municipală „George Radu Melidon”

Dimensiune text

 

Primăria municipiului Roman a informat că Biblioteca Municipală „George Radu Melidon” din Roman își va relua, gradual, activitatea cu publicul, începând de luni, 15 iunie.

Accesul în bibliotecă se va face în condiții de maximă siguranță atât pentru public, cât și pentru personal, cu respectarea măsurilor de protecție anunțate de autorități.

Vor fi deschise pentru public „Secția de împrumut carte pentru copii” și „Secția de împrumut carte pentru adulți”. Serviciile de bibliotecă oferite în această primă etapă sunt: împrumutul de documente la domiciliu și restituirea de documente, fără aplicarea de penalizări. Programul pentru public: luni, miercuri, vineri – orele 10 –14; marți, joi – orele 12.00 – 16.30. Este suspendat accesul utilizatorilor la „Sala de lectură” și la „Biblionet”.

„Utilizatorii sunt obligați să poarte mască de protecție, pe toată durata vizitei în Bibliotecă. Pentru a oferi o protecţie eficace, masca trebuie să acopere gura şi nasul. Menționăm că instituția noastră nu pune la dispoziția utilizatorilor măști! La intrarea în instituție, utilizatorii vor folosi covorul cu dezinfectant pentru încălţăminte aflat la intrare și soluția dezinfectantă pentru mâini”, au precizat reprezentanții municipalității.

Totodată, accesul în interiorul Bibliotecii se va realiza după verificarea temperaturii (care nu trebuie să depăşească 37,3 grade Celsius). Nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de afecțiuni respiratorii (tuse, strănut, rinoree, stare generală alterată). Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în incinta clădirii (conform Ordinului  Nr. 2855/830/2020 din 15 mai 2020)

Documentele restituite vor sta în carantină pentru o perioadă de 3 – 10 zile, conform prevederilor Ordinului Nr. 2855/830/2020 din 15 mai 2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii.

Pentru a evita aglomerația și timpul de așteptare, se recomandă o programare telefonică sau prin e-mail. În acest mod, cititorii pot comunica titlurile solicitate, pot afla disponibilitatea acestora, dar și când pot veni la bibliotecă să împrumute cărțile dorite.

Utilizatorul va comunica bibliotecarului, telefonic sau prin e-mail, titlurile solicitate. Datele de contact pentru Secția de împrumut carte pentru adulți sunt: telefon 0233.744.628, interior 202, e-mail: biblioteca.adulti@yahoo.com. Datele de contact pentru Secția de împrumut carte pentru copii sunt: telefon 0233.744.628, interior 204, e-mail: biblioteca.copii@yahoo.ro .

Accesul în Bibliotecă este permis în limita a două persoane, câte una pentru fiecare secție, cu păstrarea distanței de doi metri între oricare două persoane apropiate. Împrumutul de carte se va face doar prin intermediul bibliotecarului, accesul liber la raft fiind restricționat. Beneficiarii serviciilor de bibliotecă sunt rugați să acorde prioritate persoanelor vârstnice și persoanelor cu dizabilități, au mai precizat reprezentanți instituției.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0