Prima paginăActualitate

Se introduce plata parcărilor prin SMS, însă tariful este mai mare decât la parcometre

Se introduce plata parcărilor prin SMS, însă tariful este mai mare decât la parcometre

Dimensiune text

 

 

Primăria municipiului Roman vrea să implementeze la nivelul orașului, pentru zona parcărilor publice cu plată, posibilitatea achitării locului de parcare prin SMS, fără a mai fi nevoie să se achiziționeze un bilet de la parcometru. Conform declarațiilor conducerii instituției, măsura vine ca un sprijin pentru cei care nu doresc să meargă până la un parcometru, însă „comoditatea” va veni cu un cost suplimentar, în sensul că plătitorul va trebui să suporte costul serviciului de taxare și TVA.

În ședința de luni, 26 noiembrie, a Consiliului Local se va discuta modificarea regulamentului parcărilor publice. În luna septembrie, consilierii au votat: „O altă modalitate de plată a staţionării în parcările cu plată este prin intermediul telefoniei mobile, prin transmiterea unui mesaj de tip SMS, către un număr scurt în reţelele de telefonie mobilă. Utilizatorul trimite un SMS care va conţine corespondentul timpului şi numărul de înmatriculare al autovehiculului, iar acesta va primi pe telefon un mesaj de confirmare a plăţii, precum şi timpul alocat parcării. Înainte de expirarea timpului de parcare, utilizatorul va primi o notificare prin care este anunţat că valabilitatea se apropie de sfârşit şi îi dă posibilitatea de a prelungi şederea”. În ședința de luni, textul regulamentului se va completa cu: „Diferența dintre suma taxată prin SMS și tariful de parcare reprezintă costul serviciului de taxare și TVA”. Practic, cei care vor plăti prin SMS staționarea pentru o oră într-o parcare publică nu vor achita doar un leu, ci la această sumă se va adăuga costul serviciului de taxare și TVA.

De asemenea, la nivelul orașului urmează să fie implementat și sistemul de plată cu cardul. Această metodă de plată este similară celei cu SMS. Utilizatorul achită taxa predefinită de parcare cu cardul bancar, primeşte o notificare în care sunt menţionate coordonatele parcării: numărul de înmatriculare, ora expirării şi costul exprimat în lei, cu TVA-ul inclus. Utilizatorii primesc şi un e-mail în care sunt trecute datele amintite mai sus, alături de factura emisă pentru plata realizată cu cardul.

Tot în ședința de luni, consilierii vor trebui să-și dea acordul și asupra propunerii ca parcările din Piața „Roman Vodă” și cea de la Judecătorie să fie cu plată non-stop, la fel cum s-a instituit pentru parcarea din Pietonal Ștefan cel Mare.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Ionescu 3 ani

    Chelului tichie de margaritar ii mai trebuie…