Prima paginăActualitate

Se întoarce iarna: Cod galben de ninsori, vânt şi frig

Dimensiune text

Sfârşitul de săptămână va aduce vreme urâtă şi frig. Vom avea parte inclusiv de lapoviţă şi ninsoare.

 

 

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o informare meteorologică valabilă în perioada 21 martie, ora 14.00 – 22 martie, ora 8.00. Conform informării, începând din după-amiaza zilei de joi şi până vineri dimineaţă, ploile vor cuprinde toată ţara. Local se vor cumula cantităţi de apă de 20 – 25 de litri pe metru pătrat şi, izolat, 35 – 40 de litri pe metru pătrat, în special în jumătatea de sud a ţării. La munte, iar spre sfârşitul intervalului şi în regiunile vestice şi nordice, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în cursul nopţii în sud şi sud-vest, unde rafalele vor depăşi local 50 – 60 de kilometri pe oră.

Începând cu vineri, 22 martie, ora 8.00, şi până sâmbătă, 23 martie, la aceeaşi oră, toată ţara va fi sub atenţionare meteorologică de cod galben de intensificări de vânt, ninsori viscolite şi răcire accentuată. În vestul, centrul şi nordul ţării vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări, cu viteze de 55 – 60 de kilometri pe oră şi, la munte, peste 90 de kilometri pe oră, viscolind şi spulberând temporar zăpada. În sud şi sud-est vor fi precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă, iar rafalele vor depăşi local 60 – 70 de kilometri pe oră.
În Moldova, ninsorile se vor extinde dinspre nordul regiunii, vântul se va intensifica până la 75 – 80 de kilometri pe oră, iar spre seară şi noaptea va fi viscol.

La sfârşitul săptămânii vremea se va răci accentuat în toate regiunile, devenind geroasă în cursul nopţilor şi al dimineţilor cu precădere în nord, nord-est şi centru.

COMENTARII

WORDPRESS: 0