Prima paginăActualitate

Se înființează Poliția Animalelor. Ce posturi sunt scoase la concurs în cadrul IPJ Neamț

Se înființează Poliția Animalelor. Ce posturi sunt scoase la concurs în cadrul IPJ Neamț

Dimensiune text

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ informează că scoate la concurs șase posturi, în cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, prin încadrare directă din sursă externă. Înscrierile se fac on-line, până pe 28 decembrie 2020.

Sunt scoase la concurs un post de ofițer de poliție, două posturi de ofițer cu specializarea medic veterinar și trei de agent de poliție. Înscrierile se fac on-line, la adresa de e-mail:  resurseumane@nt.politiaromana.ro, până la data de 28 decembrie 2020, ora 16.00. Dosarul de înscriere trebuie să fie complet până la această dată, ulterior nemaiputând fi depuse documente.

Informații complete cu privire la posturile existente, programul înscrierilor, condiții de participare, documente necesare și modalitățile de desfășurare a concursurilor, găsiți aici – https://nt.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs.

La nivel național, Poliția Română scoate la concurs în această perioadă 264 de posturi, prin încadrare directă din sursă externă, în cadrul structurilor centrale și teritoriale pentru protecția animalelor.

Ce atribuții va avea Poliția Animalelor

Ordonanța de urgență OUG nr. 175/2020, pentru completarea unor acte normative cu incidență în protecția animalelor, precum și pentru stabilirea unor măsuri organizatorice, publicată în Monitorul Oficial în octombrie 2020, introduce o nouă prevedere în atribuțiile Poliției Române, aceea de a desfășura „activități specifice, direct sau în cooperare cu alte entități publice sau private, potrivit competențelor stabilite prin lege, pentru protecția animalelor”.

Tot OUG 175/2020 modifică Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor, introducând un nou capitol, pentru „Măsuri pentru protecția temporară a animalelor aflate într-o situație de pericol”. Acesta prevede, între altele, că polițiștii din cadrul Poliției Române care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, constată că un animal se află într-o situație de pericol emit, de îndată, ordin de plasare a animalului în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile.

Actul normativ precizează că prin animal aflat într-o situație de pericol se înțelege animalul aflat în oricare dintre următoarele situații: animal care a fost rănit sau schingiuit, animal care a fost implicat în lupte între animale sau cu animale, animal domestic sau animal sălbatic captiv asupra căruia a fost practicat tirul, animal folosit pentru dresajul altor animale sau pentru a controla agresivitatea altor animale, animal domestic expus forțat la temperaturi foarte ridicate ori foarte scăzute, animal din speciile ecvidee, bovine, ovine și caprine aflat, fără supraveghere, pe căile de circulație publică.

Concursuri de trecere în corpul ofițerilor

Tot în această perioadă, IPJ Neamț organizează concursuri pentru ocuparea a 22 de posturi de ofițer de poliție, prin trecerea agenților de poliție în corpul ofițerilor.

Posturile scoase la concurs prin trecere în corpul ofițerilor sunt în specializările: centrul operațional; cercetarea și prevenirea criminalității; criminalistică; financiar; informare și relații publice; investigarea criminalității economice; investigații criminale; logistică;  ordine publică; rutieră și siguranță școlară. Peste 90% dintre posturile scoase la concurs sunt în cadrul structurilor operative, majoritatea la investigații criminale, investigarea criminalității economice și ordine publică.

Înscrierile se fac on-line, la adresa de e-mail – resurseumane@nt.politiaromana.ro,  până la data de 28 decembrie 2020. Dosarul de înscriere trebuie să fie complet până la această dată, ulterior nemaiputând fi depuse documente. Informații complete cu privire la posturile existente găsiți aici – https://nt.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0