Prima paginăActualitateRoman

Se închide Biblioteca Municipală

Dimensiune text

Biblioteca municipală „George Radu Melidon” se va închide, anul viitor, pentru aproximativ cinci luni. În cadrul instituţiei se va lucra, însă, dar pentru restaurarea şi reorganizarea fondului de carte, care va ajunge în casă nouă, după mai bine de trei ani.

„Biblioteca municipală «George Radu Melidon» îşi va suspenda activitatea cu publicul începând cu data de 1 ianuarie 2016, până la inaugurare, în luna mai, în vederea selectării fondului de carte, igienizării, reparării şi transferului acestuia în sediul din bulevardul Roman Muşat, nr. 19, Casa Ioachim. Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente create de suspendarea activităţii şi precizăm că, în această perioadă, va funcţiona la sediul din strada Smirodava, nr. 28, doar serviciul de restituire a publicaţiilor împrumutate. Dorim să primim, să vedem cum arată fondul de carte, să-l inventariem, să facem o lucrare capitală”, a anunţat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Nu este pentru prima dată când are loc o acţiune de acest tip, dar de această dată se doreşte a se face o inventariere în detaliu. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi înainte de a începe lucrările la Casa Ioachim, atunci mutarea cărţilor în sediul din strada Smirodava efectuându-se pe parcursul a două luni, timp în care bibliotecarii nu au lucrat cu publicul.

Biblioteca Municipala „George Radu Melidon” va fi redeschisă romaşcanilor în luna mai 2016, după lucrări care au costat peste trei milioane de lei şi care s-au desfăşurat începând cu anul 2012.

COMENTARII

WORDPRESS: 0