Se fură până și gunoiul

Dimensiune text

Cifrele care trebuie raportate autorităților referitoare la cantitățile de deșeuri colectate selectiv sunt inexacte din cauza celor care fură gunoiul. Hârtia și PET-urile sunt vândute către centre de achiziție.

 

 

Sărăcia și lipsa de respect față de lege duc la situații cu totul neobișnuite. Spre exemplu, în Roman a ajuns să se fure inclusiv gunoiul. În luna octombrie a anului trecut, Primăria municipiului Roman s-a înscris în competiția „Orașul reciclării”. În cadrul concursului, administrația locală și societatea Rossal SRL Roman – care a fost partenerul Primăriei Roman în această activitate – au primit în administrare, de la EcoRomAmbalaje (organizatorul concursului) mai multe ecocontainere pentru ca în oraș să fie amenajate mai multe platforme de colectare selectivă a deșeurilor.

gunoi2„La aproximativ o lună după ce am amenajat platformele de colectare selectivă, au și fost vandalizate unele eco-containere. Este vorba despre persoane care, în general, caută în gunoaie. Au spart încuietorile și au furat conținutulv- hârtie, carton, PET-uriv-, pentru a-l valorifica la centrele de achiziție. Astfel, cantitățile de deșeuri colectate selectiv dar furate nu au mai putut fi contabilizate și raportate”, a afirmat Ionel Ciocan, directorul SC Rossal SRL Roman.

Reprezentanții SC Rossal SRL Roman și polițiștii locali au supravegheat deseori aceste eco-containere, fiindcă sunt proprietatea EcoRomAmbalaje, ultima „captură” de hoți de gunoaie având loc marți. Directorul Poliției Locale, Daniel Cazacu, a precizat că va lua măsuri, având în vedere că cei doi bărbați prinși la furat PET-uri pe 14 mai nu sunt singurii autori identificați de polițiștii locali.

Cantitățile de deșeuri trebuie raportate fiindcă România are de atins o țintă de colectare selectivă și reciclare a deșeurilor din ambalaje. Dacă această țintă nu este atinsă, țara noastră riscă amenzi deloc neglijabile.

[sam id=”3″ codes=”true”]


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • User 7 ani

    HOtii nu stiu de frica legii, a politiei, a oricarui lucru care ii pedepseste in tara asta.
    Cel mai bine ar fi, pt. toata Europa, nu doar pentru noi, cand au prins un hot sa ii taie un deget. Scurt si la obiect. Incepand cu degetul mare.
    In Emiratele Arabe Unite le taie mana daca ii prinde furand. Sa vezi ce liniste si siguranta e acolo.
    Suntem prea blanzi cu animalele.