Se folosea de nouă angajați fără contract de muncă

Dimensiune text

La o firmă din Neamţ, inspectorii ITM au descoperit nouă persoane care lucrau fără forme legale de angajare.

Pe parcursul lunii septembrie, 19 inspectori de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Neamţ au efectuat 234 controale la agenţi economici din judeţ, ocazie cu care s-au constatat 286 de deficienţe în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă şi s-au dispus tot atâtea măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate. Urmare a controalelor efectuate, s-au aplicat 127 de sancţiuni contravenţionale, însumând 144.500 de lei.

În ceea ce priveşte controalele referitoare la relaţiile de muncă, în luna septembrie au fost controlaţi 129 agenţi economici. Cu prilejul controalelor au fost aplicate zece sancţiuni contravenţionale, dintre care şase amenzi, însumând 95.000 de lei, şi patru avertismente, pentru încălcări ale Legii nr. 53/2003 republicată şi HG nr. 500/2011. De asemenea, au fost depistaţi 11 angajatori la care lucrau 15 persoane fără forme legale de angajare. Cuantumul amenzilor aplicate pentru muncă fără forme legale de angajare a fost de 50.000 de lei.

„La un angajator au fost identificate nouă persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare, motiv pentru care s-a înaintat organelor de cercetare penală documentaţia necesară pentru a se stabili dacă sunt întrunite elementele constitutive ale unei infracţiuni”, a precizat Nicolae Hîrlea, purtătorul de cuvânt al ITM Neamţ.


COMENTARII

WORDPRESS: 0