Prima paginăSocial

Se distribuie o nouă tranșă de produse de igienă de la UE pentru romașcanii nevoiași

Se distribuie o nouă tranșă de produse de igienă de la UE pentru romașcanii nevoiași

Dimensiune text

Prefectura Neamț va fi implicată și în anul 2021 în coordonarea activităților privind recepționarea, depozitarea, ținerea evidenței și distribuirea pachetelor cu ajutoare alimentare și produse de igienă în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), informează Prefectura Neamț.

Pentru desfășurarea acestei activități a fost constituit, prin ordin al prefectului, un grup de lucru compus din reprezentanți ai Prefecturii, serviciilor publice deconcentrate și autorităților administrației publice locale. În acest an vor fi livrări atât de produse de igienă, cât și de produse alimentare. Livrarea tranșei a treia cu produse de igienă a început în data de 21 ianuarie, în 15 localități din județ. Fiecare pachet conține: cinci periuțe de dinți, pastă de dinți, săpun lichid, șampon pentru copii și pentru adulți        și detergent de rufe.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene este responsabil de inițierea și implementarea operațiunilor în cadrul programului, instituțiile prefectului au rol de coordonare la nivelul județului, iar unitățile administrativ teritoriale (primăriile) sunt organizații partenere, care recepționează și distribuie ajutoarele către beneficiari.

Numărul beneficiarilor din județul Neamț privind acordarea pachetelor cu produse este de 44.777, din următoarele categorii: familiile şi persoanele singure care beneficiază de venitul minim garantat; familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei; persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente şi persoanele care locuiesc în aşezările informale.

„Îi mulțumesc domnului prim-ministru Florin Cîțu și apreciez sprijinul oferit de Guvernul României pentru continuarea în județul Neamț a Programului POAD. Este un program destul de complex, cu mulți beneficiari și, de aceea, solicit tuturor celor implicați în derularea lui să parcurgă cu atenție prevederile legale, astfel încât  pachetele cu ajutoare să ajungă la cei îndreptățiți, în cele mai bune condiții. Pentru toate clarificările necesare sunt pregătite să răspundă persoane din instituția prefectului și îi asigur pe primari de tot sprijinul privind întreg procesul”, a declarat prefectul George Lazăr.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0