Prima paginăSocial

Se distribuie cea de-a doua tranșă de tichete sociale

Se distribuie cea de-a doua tranșă de tichete sociale

Dimensiune text

 

Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Roman se pregătește să înceapă distribuirea celei de-a doua tranșe de tichete sociale ce se acordă în cadrul programului anual de sprijin al pensionarilor și persoanelor cu handicap cu venituri reduse.

Conform hotărârii de Consiliu Local care stabilește regulamentul în baza căruia se acordă tichete sociale, cea de-a doua tranșă de bonuri se distribuie în perioada 19 iunie – 7 iulie. „Direcţia de Asistenţă Socială distribuie cea de-a doua tranşă a tichetelor sociale pentru pensionarii şi persoanele cu handicap cu venituri reduse. Le reamintim beneficiarilor că au obligaţia ca, în această perioadă, să-şi reactualizeze dosarele în cazul în care au intervenit modificări privind componenţa familiei sau a veniturilor”, a declarat primarul Lucian Micu.

Pentru prima tranșă, din totalul de patru acordate în acest an, au depus dosare 3.030 de romașcani. De acest program social beneficiază orice familie în care cel puţin un membru este pensionar, persoanele singure pensionare, persoanele cu handicap care au domiciliul sau reşedinţa în municipiul Roman şi realizează venituri nete ce nu depăşesc 1.000 de lei pe lună pe membru de familie. Valoarea tichetelor este de 50 de lei pentru fiecare beneficiar, cu acestea putându-se cumpăra alimente de bază şi medicamente. Pentru persoanele nedeplasabile, eliberarea tichetelor se poate face către o altă persoană dacă aceasta prezintă cartea de identitate a sa şi a beneficiarului în original.

Tichetele sociale se vor acorda de patru ori pe an, după următorul grafic: 27 martie – 14 aprilie, 19 iunie – 7 iulie , 25 septembrie – 13 octombrie, 4 decembrie – 21 decembrie.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0