Se dau tichetele sociale

Dimensiune text

Romașcanii care beneficiază de tichete sociale pot merge, începînd de miercuri, 4 aprilie, să-și ridice bonurile valorice.

 

 

Distribuirea bonurilor valorice se face la sediul Direcției de Asistență Socială de pe strada Alexandru cel Bun.

Tichetele sociale se acordă în ordine alfabetică. Astfel, beneficiarii al căror nume de familie începe cu literele A pînă la L, inclusiv, pot veni la Direcția de Asistență Socială (foto) în zilele de 4, 5 și 6 aprilie pentru a-și ridica bonurile aferente. Pentru beneficiarii al căror nume se încadrează între literele M și Z, zilele de acordare a tichetelor sînt 9, 10 și 11 aprilie. Persoanele care, din diverse motive, nu au putut veni în nici una din zilele menționate pot să se adreseze personalului de la Direcția de Asistență Socială joi, 12 aprilie.

Am decis să dăm cît mai repede aceste tichete sociale, fiindcă se apropie Paștele și orice ajutor este bine venit. Beneficiarii care vor lua tichetele de la Direcția de Asistență Socială vor putea vedea acolo și lista magazinelor și a farmaciilor de unde se pot achiziționa produse și medicamente cu aceste bonuri„, a afirmat Laurențiu Leoreanu, primarul municipiului Roman.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Tichetele sociale se vor acorda sub formă de carnete. Fiecare carnet pe care îl va primi un beneficiar în această lună va conține șase file, valoarea fiecărei file fiind de zece lei. Alocarea lunară a ajutorului sub formă de tichete sociale este de 30 de lei pentru o persoană, acum fiind distribuite tichetele aferente lunilor martie și aprilie. Tichetele pot fi utilizate exclusiv pentru achiziționarea de alimente și medicamente, nu și pentru alte produse precum țigări, cafea sau băuturi alcoolice. Firma care va furniza tichetele sociale va încheia parteneriate cu farmacii și magazine alimentare de unde pensionarii să poată achiziționa astfel de produse.

Reprezentanții administrației locale estimează că numărul beneficiarilor acestui sprijin se va ridica la aproximativ 5.000 de persoane. Pentru această măsură de sprijin, din bugetul local au fost alocate 18,5 miliarde de lei vechi din bugetul local, la propunerea consilierilor locali USL. Beneficiarii acestor tichete valorice sînt pensionarii care au pensia mai mică de 700 lei și persoanele cu handicap.COMENTARII

WORDPRESS: 0