Se dau săraci, dar refuză pomana de la UE

Dimensiune text

Aproape 10% dintre beneficiarii romașcani de ajutor de la Uniunea Europeană (UE) nu au vrut să ridice produsele care li se cuvin, deși distribuirea acestora a început din luna noiembrie 2012.

 

 

Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Roman a raportat că 400 de persoane care au dreptul să primească alimente de la UE nu au venit să-și ridice produsele respective. „Săptămâna aceasta se vor face ultimele anunțuri pentru ridicarea produselor, iar apoi, conform legii, alimentele se vor redistribui. În schimb, persoanele care vor să beneficieze de ajutor social au timp până la 31 martie să întocmească dosarele aferente și să plătească impozitele, așa cum prevede legea„, a afirmat Laurențiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Pensionarii cu pensii de până în 400 lei, persoanele cu handicap grav și accentuat, șomerii indemnizabili și persoanele beneficiare de venit minim garantat au primit, începând cu luna noiembrie, șase kilograme de orez, un kilogram de fasole boabe, trei kilograme de zahăr, patru kilograme de făină de porumb, 800 de grame de paste făinoase, 500 de grame de biscuiți, două cutii de mazăre, o cutie de bulion și o cutie de roșii în bulion. Aceștia ar fi trebuit să primească și câte 13 kilograme de făină albă și șase litri de ulei, dar cele două produse nu au mai fost livrate de furnizor.

La nivelul județului Neamț, numărul total de beneficiari de ajutor de la UE este de 75.015 persoane. Peste 5.000 de beneficiari sunt din Roman.



COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Alin Germania 7 ani

    Da domn ziarist asa este,suntem saraci si refuzam mila guvernului de doi lei. ce-ati fi vrut, sa venim in tara pentru cateva pachete de biscuiti si cateva pungi de paste?majoritatea care nu si-a ridicat marfa sunt plecati la munca sa castige un ban in strainatate.Normal, cei care la ridicat sunt pensionarii. DUPA CE, CA ESTE UN PACHET DE TOT RASUL, LE-AT MAI LUAT SI FAINA SI ULEIUL, FRUMOS DIN PARTEA GUVERNANTILOR.