Se construiesc încă două parcări rezidențiale

Se construiesc încă două parcări rezidențiale

Dimensiune text

 

 

Primăria municipiului Roman va construi, în această toamnă, încă două parcări de reședință, una în zona Școlii „Vasile Alecsandri” și o alta în zona blocurilor 28 – 28A din strada Anton Pann. În aceste zile se finalizează și lucrările la parcarea din spatele Poștei, unde au fost create peste o sută de locuri de parcare. Primarul Lucian Micu a declarat că anul viitor se vor realiza încă 400 de locuri de parcare.

„Construim în aceste zile o nouă parcare în municipiul Roman, în zona Școlii «Vasile Alecsandri», acolo unde ne dorim să realizăm peste 15 locuri de parcare. Pe lângă asigurarea locurilor de parcare, noi vom amenaja aleile de acces spre platforma de gunoi, dar și spre dispensarul medical. Ar fi cea de-a treia parcare generoasă din oraș, după cea amenajată în strada Gloriei și cea la care se încheie lucrările acum, de lângă Poștă, unde am construit 107 noi locuri de parcare. Tot pentru anul acesta ne-am mai propus amenajarea de locuri de parcare la blocurile 28 și 28A din strada Anton Pann. Odată cu finalizarea monitorizării pe străzile modernizate în proiectul european PIDU, vom pune la dispoziția cetățenilor și aceste locuri de parcare, iar riveranii vor avea posibilitatea să-și cumpere un abonament bianual sau anual, în cuantumul aceleiași sume pe care o plătesc și cei care au concesionat un loc de parcare de reședință, adică de 120 de lei pe an. Pentru anul următor, mi-am propus amenajarea a încă 400 de locuri de parcare, astfel încât până în 2020 să avem 800 de noi locuri de parcare noi în municipiu. Este nevoie de o astfel de viziune pe termen lung pentru identificarea unor spații pentru amenajarea de parcări, mai ales în condițiile în care numărul mașinilor crește de la an la an, însă infrastructura nu este la fel de «generoasă»”, a transmis primarul Micu pe pagina sa de socializare.

Tot în această toamnă, administrația locală ar urma să demareze și lucrările de modernizare și extindere a parcării de la CNRV, împreună cu reabilitarea scărilor și terasamentului de la „blocul galben”.

 



COMENTARII

WORDPRESS: 0