Se caută voluntari pentru Cacica

Dimensiune text

În fiecare an, cu ocazia sărbătorii „Adormirea Maicii Domnului”, mii de pelerini sunt prezenţi la sanctuarul sfintei Fecioare Maria de la Cacica, judeţul Suceava, în zilele de 14 şi 15 august. Pentru o mai bună organizare a evenimentelor de la Cacica din această perioadă este nevoie de disponibilitatea tinerilor care să se implice ca voluntari.

Organizatorii fac un apel către tinerii care doresc să se implice ca voluntari, aceştia fiind rugaţi să completeze un formular de înscriere, care este disponibil pe site-ul Episcopiei Romano-Catolice Iaşi. Prima întâlnire cu voluntarii va avea loc în ziua de 13 august, la ora 18.00, în faţa sanctuarului.

Fiecare dintre aceşti tineri îşi va asigura cazarea şi hrana pe întreaga perioadă a pelerinajului, va avea cu el un cort, sac de dormit sau pături, precum şi o sursă de lumină (lanternă). Organizatorii transmit că este bine să fie luată în considerare vremea, motiv pentru care fiecare voluntar ar fi indicat să fie echipat atât cu haine subţiri, cât şi cu haine mai groase, o pelerină de ploaie sau o umbrelă.

Detalii pot fi obţinute de la preotul Felix Roca, la numerele de telefon 0741.501.481, 0769.288.978 sau prin e-mail: pr.felixroca@gmail.com.

Cacica este un loc de rugăciune şi meditaţie, sfinţit prin prezenţa icoanei miraculoase a Preacuratei Fecioare Maria, copie a icoanei „Madona Neagră” de la Czestochowa (Polonia), care a fost adusă la Cacica în anul 1809.


COMENTARII

WORDPRESS: 0