Prima paginăSanatateEconomie

Se caută soluții pentru creşterea salariilor angajaților DSP

Dimensiune text

După ce s-a obţinut creşterea salariilor tuturor angajaţilor din sistemul medical cu 25%, începând cu data de 1 octombrie, reprezentanţii sindicatului Sanitas încearcă, acum, să obţină o creştere salarială şi pentru angajaţii de la direcţiile de sănătate publică (DSP).

În acest sens, la finalul săptămânii trecute au avut loc mai multe discuţii între reprezentanţii Sanitas şi secretarul de stat Iulian Chiriac, în cadrul Consiliului Naţional al Federaţiei Sanitas. Acesta a asigurat că se lucrează la identificarea unei soluţii cât mai rapide pentru ca angajaţii din cadrul direcţiilor de sănătate publică să poată beneficia de o majorare salarială raportată la procentul de 25% pe care îl primesc celelalte categorii cuprinse în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 35/2015. În acest sens, Federaţia Sanitas a propus ca soluţie modificarea Ordinului comun MS/CNAS, numărul  843/491/2015, ca fiind cea mai rapidă cale de rezolvare a acestei probleme.

„De fiecare dată am discutat, am găsit soluţii optime, foarte bune, încercăm să găsim şi acum varianta pentru a mulţumi toţi colegii”, a declarat secretarul de stat Iulian Chiriac.

Procedura de acordare a majorării salariale de 25% pentru personalul medical este aproape de finalizare. Contractul-cadru, încheiat de fiecare furnizor de servicii medicale cu Casa de Asigurări de Sănătate, va fi supus modificării, în aşa fel încât fiecare spital va avea un coeficient de creştere al Tarifului pe Caz Ponderat, care să acopere întregul necesar financiar de 25%. Ulterior, casele de asigurări vor încheia acte adiţionale cu fiecare spital, pentru a le acorda bugetul necesar acestei creşteri salariale.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • mama omida 5 ani

    pai daca au ras tot comertul mic ,acuma bat din buze !!!