Se caută responsabilii pentru accidentul din bîlci

Dimensiune text

Accidentul de sîmbătă din bîlci, în care un copil de nouă ani și mătușa acestuia, însărcinată în luna a doua, au căzut cu tot cu banchetă dintr-un Skylift, este cercetat de polițiști.

 

Luni, la Roman s-a deplasat și un inspector al Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (ISCIR) Bacău, pentru a efectua cercetări.

Despre posibilii responsabili ai accidentului, cel care a oferit o ipoteză este primarul municipiului Roman. „Utilajul a suferit, la un moment dat, o coborîre bruscă a tensiunii. A fost un șoc, a revenit ulterior (tensiunea – n.red.), iar din balans s-a desprins un scrînciob. Se pare că a fost și o greșeală de amplasament, ISCIR aprobînd amplasarea utilajului prea aproape de stîlpul de iluminat. După accident, utilajul a fost mutat la 1,5 metri distanță de stîlp și a fost repus în funcțiune cîteva ore mai tîrziu. Deținătorul utilajului avea toată documentația la zi. Acesta a depus copii după avizele și aprobările deținute în momentul în care a închiriat spațiu în bîlci„, a afirmat Laurențiu Leoreanu.

Reprezentantul ISCIR Bacău s-a ferit să facă publice rezultatele propriei anchete. „Nu vă pot spune, nu am terminat cercetările. Nu ISCIR a aprobat amplasamentul, dar nu știu cine a făcut-o. Vorbiți la București„, a fost explicația oferită de Irinel Iancu, inspectorul ISCIR Bacău.

E.ON Moldova Distribuție nu a înregistrat, în cursul zilei de sîmbătă, 4 august, întreruperi sau fluctuații de tensiune la parcul de distracții din municipiul Roman. Menționăm că E.ON Moldova Distribuție administrează sistemul de distribuție a energie electrice ce asigură alimentarea consumatorilor, iar instalațiile de utilizare sînt în responsabilitatea clienților, care au obligația să le întrețină și să le exploateze corespunzător„, precizează un comunicat al Departamentului Comunicare Corporatistă din cadrul E.ON România.

 COMENTARII

WORDPRESS: 0