Prima paginăSocial

Se caută nume pentru puiul de căprioară din Parcul Municipal

Se caută nume pentru puiul de căprioară din Parcul Municipal

Dimensiune text

 

 

Conducerea administrației publice locale a lansat o nouă provocare în mediul online și nu numai, pentru a găsi un nume potrivit pentru puiul de căprioară ce s-a născut în grădina zoo din Parcul Municipal. Puiul de căprioară s-a născut pe 12 mai și reprezentanții Primăriei vor să-i ofere atenția pe care o merită, fiind primul pui născut în captivitate de când există expoziția de animale din parc.

„Familia de viețuitoare din minigrădina zoo din Parcul Municipal s-a mărit în această lună, când căpriorii Nicolae și Daiana au născut, pe 12 mai, primul lor pui de căprioară. După ce personalul specializat s-a asigurat că puiul cel mic este hrănit cum trebuie și primește toată îngrijirea mamei, căpriorul se simte acum bine și merge pe propriile picioare. Conducerea Primăriei municipiului Roman vă invită să alegem puiului – mascul un nume cât mai potrivit, care să-i poarte noroc și, la rândul lui, când va crește mare, să-și găsească perechea și să aducă pe lume propriii pui. Vă invităm să veniți și dvs. cu propuneri pentru un nume care să îi cinstească și pe părinții căpriorului. Cei care vizitează parcul au posibilitatea să se bucure și de varietatea de vietăți de pe lac, de zecile de broaște țestoase, de peștii care, de la an la an, «se simt în apele lor» și se înmulțesc, dar și de lebedele care și-au făcut deja cuib pentru a aduce pe lume alți pui”, se arată într-o postare publicată pe pagina Primăriei municipiului Roman.

Reprezentanții administrației locale spun că, în acest an, vor trece și la „îmbogățirea” spațiului verde, acolo unde vor să planteze mai mulți arbori. Astfel, dacă anul trecut 600 de puieți de molid și brad au fost plantați în spațiul verde, în toamnă, se vor mai planta 300 de arbori, din care 100 de stejari închinați Centenarului Marii Uniri.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0