Prima paginăNeamt

Se caută martori în jaful pensiilor din maşina Poştei

Dimensiune text

Poliţiştii caută posibili martori ai jafului de joi dimineaţă, în care aproximativ 2.500.000 de lei, reprezentând pensiile a circa 3000 de romașcani, au fost furaţi dintr-o maşină a Poştei Române, care se deplasa de la Piatra Neamţ la Roman.

 

 

Totul s-a întâmplat joi dimineaţă, la ora 7.45, când o maşină a Poştei Române care transporta valori a fost jefuită în comuna Bârgăoani, pe DN 15D, după ce două autovehicule, în care se aflau patru persoane, dintre care una înarmată cu un pistol – conform declaraţiilor celor doi angajaţi ai Poştei aflaţi în maşina jefuită – au blocat autoturismul pe traseu. Hoţii au furat banii, iar resturile bunurilor le-au abandonat. Potrivit reprezentanţilor Poştei Neamţ, banii erau destinaţi achitării pensiilor în municipiul Roman şi în comunele din zonă. În maşină se mai aflau saci cu alte bunuri şi scrisori. Cei doi angajaţi ai Poştei nu au suferit vătămări corporale grave, unul dintre ei având, însă, leziuni în zona gurii.

Jaful s-a întâmplat chiar în ziua în care ministrul Apărării, Mircea Duşa, se afla la Piatra Neamţ. Jaful a fost urmat de razii în tot judeţul. Ancheta a fost preluată de procurorii de la Tribunalul Neamţ, iar Inspectoratul General al Poliţiei Române a trimis la Piatra Neamţ doi specialişti pentru a ajuta anchetatorii la cercetări. Cei doi angajaţi ai Poştei au spus că hoţii purtau cagule. Poliţiştii caută martori care să facă lumină aspura situaţiei, având în vedere că, la ora la care s-a întâmplat jaful, şoseaua este, în general, destul de circulată.

Poliţiştii fac cercetări şi în ceea ce priveşte o neglijenţă în serviciu, fiindcă autoturismul nu era adaptat pentru a transporta valori, iar angajaţii Poştei aveau în dotare doar un spray lacrimogen.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • miky 8 ani

    Poate erau extraterestri,sau nu aveau telefoane mobile acesti angajati puturosi. Haideti ca-i buna, la ora 7,45? Au lucrat si noaptea, la ce ora au primit banii de erau la 7,45 la Bargaoani? E cusuta cu ata alba fratilor.