Prima paginăSocialSanatate

Se caută asistenți pentru Ambulanţă

Dimensiune text

Candidaţii pentru posturile de asistent la Ambulanţă Roman au trecut cu bine, vineri, de proba scrisă.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Neamţ a scos la concurs două posturi pentru asistenţi medicali, cu diplomă de absolvire şcoală postliceală sau echivalentă în domeniu, unul pe perioadă determinată şi unul pe perioadă nedeterminată, pentru Substaţia Roman.

Concursul pentru ocuparea acestor posturi a avut loc pe 14 martie. „Aceste posturi au fost scoase la concurs de mai multă vreme. Pe 24 februarie, a avut loc prima dată concursul pentru ocuparea lor, însă nimeni nu s-a dovedit a fi suficient de calificat. Acum, cei doi candidaţi înscrişi au reuşit să obţină o notă foarte bună la proba scrisă, respectiv 9.60. Urmează ca marţi, 18 martie, să susţină şi proba practică”, a declarat medicul Dorice Albu, managerul general al SJA Neamţ.

Cei doi candidaţi pentru aceste posturi au demonstrat că „repetiţia este mama învăţăturii”. Ambii au mai participat la acest concurs la ediţia anterioară, însă niciunul nu a reuşit atunci să obţină notă de trecere.

SJA Neamţ duce lipsă acută de asistenţi medicali, iar faptul că cei care se prezintă la concursuri nu sunt bine pregătiţi agravează situația. De exemplu, miercuri, 12 martie, a fost organizat concurs pentru un post de asistent la Bicaz, însă niciun candidat dintre cei cinci înscrişi nu a reuşit să treacă măcar de prima probă a concursului organizat. Spre dezamăgirea examinatorilor, notele acordate au fost sub şase, în condiţiile în care nota minimă pentru a trece la proba următoare este şapte.

COMENTARII

WORDPRESS: 0