Prima paginăSanatate

Scotocitul prin gunoi l-a îmbolnăvit de hepatită

Dimensiune text

Un om al străzii a ajuns pe patul spitalului cu hepatită. Medicii avertizează că numărul cazurilor de hepatită este în creştere în zona Romanului.

 

 

La sfârşitul acestei săptămâni, un bărbat de 30 de ani a fost internat în secţia de Boli Contagioase, după ce a fost diagnosticat cu hepatită de tip A. Potrivit medicilor epidemiologi, acesta era un om al străzii şi obişnuia să caute prin gunoaie. Medicii spun că, în zona Romanului, numărul de bolnavi cu hepatită a crescut, în special în comunităţile de rromi, unde întâmpină dificultăţi în ceea ce priveşte acţiunile de prevenţie, datorită refuzului acestora de a se vaccina.

„Hepatita tip A este cunoscută ca fiind boala «mâinilor murdare». În cazul persoanei fără adăpost care trăia din gunoaie, era inevitabil să se îmbolnăvească. Din fericire, starea sa nu este gravă, iar acum primeşte tratament specific. Din păcate, în zona Romanului, numărul cazurilor de hepatită a crescut. În ultimele şase luni s-au înregistrat 30 de cazuri de hepatită tip A. Pe de o parte este şi normal, pentru că hepatita are un vârf de incidenţă o dată la cinci ani, pentru că se adună populaţia care nu are imunitate. Pe de altă parte, întrucât nu există un tratament medicamentos, măsurile de prevenţie, cum ar fi vaccinarea şi păstrarea igienei personale, sunt foarte importante”, a declarat medicul epidemiolog Roxana Pipirigeanu, şeful Serviciului Epidemiologic din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 0