Şcolile sunt luate la control

Dimensiune text

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică vor da startul unei acţiuni de control în şcoli, pentru a vedea în ce condiţii sunt întâmpinaţi elevii în noul an şcolar.

La începutul lunii septembrie, specialiştii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Neamţ vor efectua o acţiune la control în toate unităţile de învăţământ din judeţ, pentru a vedea dacă sunt respectate condiţiile igienico-sanitare, astfel încât copiii să îşi desfăşoare activitatea în siguranţă. „La fel ca în fiecare an, vom face verificări în toate creşele şi în unităţile de învăţământ preuniversitar. Ne interesează să vedem cum s-au pregătit unităţile de învăţământ la început de an şcolar din punct de vedere al asigurării asistenţei medicale. Vrem să vedem cum s-au remediat deficienţele constatate până acum şi care au fost prinse în planuri de conformare și condiţiile în care vor fi păstrate cornurile şi produsele lactate care se distribuie în şcoli şi grădiniţe. Încă mai sunt multe şcoli care nu au apă curentă, nu au toalete în interiorul clădirii şi nu pot primi autorizaţii până nu asigură aceste condiţii”, a declarat medicul Dan Morenciu, directorul DSP Neamţ. Totodată, reprezentanţii DSP vor verifica dacă sunt respectate prevederile privind interzicerea fumatului în spaţiile publice.

La începutul anului şcolar trecut, în judetul Neamţ erau 405 corpuri de clădiri care aveau statut de unităţi de învăţământ. Dintre acestea, 297 aveau autorizaţie de funcţionare, 34 erau în curs de a obţine acest aviz, iar 108 nu aveau nicio şansă de a primi acordul Direcţiei de Sănătate Publică, pentru că erau departe de a îndeplini condiţiile necesare. Cu toate acestea, în clădirile respective au fost primiţi copii, pe responsabilitatea directorilor şcolilor coordonatoare în subordinea cărora funcţionează structurile şi a primarilor unităţilor administrativ-terioriale care le au în administrare.

Acţiunea de control începe în luna septembrie şi se va încheia spre sfârşitul anului 2014 şi, apoi, se va stabili care dintre clădiri vor primi autorizaţie sau nu.COMENTARII

WORDPRESS: 0