Prima paginăEducatie

Școlile postliceale din Roman îi aşteaptă pe absolvenți

Dimensiune text

Cursurile acestor şcoli pot fi urmate de absolvenţii de clasa a XII-a cu sau fără diplomă de bacalaureat.

Absolvenţii de liceu, cu sau fără diplomă de bacalaureat, care nu pot să urmeze cursuri universitare sau nu-şi găsesc un loc de muncă, pot urma o şcoală postliceală, de doi sau trei ani.

Cele mai căutate sunt şcolile postliceale cu profil sanitar. Oferta educaţională pentru anul şcolar 2015 – 2016 a Şcolii Postliceale Sanitare de la Liceul Teologic Ortodox „Episcop Melchisedec” este de 28 de locuri pentru specializarea asistent medical generalist, cu durata de trei ani. Înscrierea candidaţilor are loc în perioada 10 – 31 august, în intervalul orar 9.00 şi 16.00. Candidaţii vor susţine o probă scrisă pe 9 septembrie. Rezultatele probei scrise vor fi anunţate pe 10 septembrie. În aceeaşi zi, candidaţii nemulţumiţi de nota primită vor depune contestaţii. Pe 11 septembrie vor fi afişate rezultatele finale după contestaţii.

Şcoala Postliceale Sanitară „Moldova”, o unitate de învăţământ privată cu durata de trei ani, are disponibile 120 de locuri pentru calificarea asistent medical generalist şi 90 de locuri pentru calificarea asistent medical de farmacie, ambele cu durata de trei ani. Media 9,00 la bacalaureat scuteşte 50% din taxa de şcolarizare în primul an de studiu. Înscrierile au loc în perioada 1 iulie – 10 septembrie, de luni până vineri, între orele 10.00 şi 18.00 la secretariatul şcolii.

Şcoala Postliceală Sanitară „Preuniversitaria Roman Muşat” face înscrieri pentru anul şcolar 2015 – 2016 la calificările asistent medical generalist şi asistent medical de farmacie, ambele cu durata de trei ani. Înscrierile se fac până pe 29 august, la sediul şcolii din Roman, strada Tineretului.

Şcoala poate facilita angajarea absolvenţilor în unităţi sanitare din Marea Britanie, Belgia şi Germania. Suplimentar, şcoala organizează cursuri de limbi străine – engleză, franceză, italiană şi spaniolă. Înscrierile se pot face în perioada 6 iulie – 28 august, zilnic, începând cu orele 10.00 la sediul din strada Tineretului, bloc 13, ap. 2.

Candidaţii care vor să urmeze cursuri în domeniile economic şi industrie alimentară pot opta pentru şcoli postliceale din cadrul liceelor, cu durata de doi ani.

Persoanele care vor să se perfecţioneze în domeniul contabilităţii au şansa să urmeze cursurile şcolii postliceale din cadrul Colegiului Tehnic „Danubiana”. Liceul a scos la concurs 28 de locuri pentru calificarea asistent de gestiune. „Cursurile sunt cu frecvenţă, sunt gratuite şi se vor derula zilnic începând cu orele 14.00. Înscrierile au început şi se vor încheia pe 30 august”, a precizat profesor Cristina Păun, directorul adjunct al Colegiului Tehnic „Danubiana”.

Liceul Tehnologic „Ion Ionescu de la Brad” din Horia va organiza, din toamnă, cursuri la specializarea industrie alimentară, pentru calificarea tehnician în controlul produselor agroalimentare. Şcoala postliceală de la liceul din Horia funcţionează fără întrerupere din anul 2005, specializarea industrie alimentară fiind căutată atât de cei care lucrează în comerţ, cât şi de proaspeţii absolvenţii ai claselor a XII-a.COMENTARII

WORDPRESS: 0